blog-logo

Noi atenţionări cod galben de viscol şi ger. Temperaturi de -25 de grade la Braşov

Noi atenţionări cod galben de viscol şi ger. Temperaturi de -25 de grade la Braşov

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a prelungit, duminică dimineaţă, codul galben de viiscol si vreme geroasă pentru judeţele din centrul ţării, unde rafalele de vânt ating sau depăşesc 60 de kilometri pe oră.

Atenţionarea este în vigoare până la ora 22.00 precum şi cea pentru vreme geroasă.

Avertizarea vizează şi judeţul Braşov  unde vor fi perioade în care vântul va avea intensificări, cu viteze de 50-60 km/h şi, pe arii restrânse, 70-75 km/h, spulberând şi troienind zăpada.

Conform alertei meteorologilor, urmează trei zile geroase, în care aerul arctic va copleşi România. Astfel, începând de luni, 9 ianuarie, temperatura aerului va coborî treptat, atingând valorile minime în noaptea de luni spre marţi şi marţi dimineaţa.

Alte articole:   Spectacole, în această săptămână, la Teatrul ,,Sică Alexandrescu'' din Brașov

La Braşov, marţi dimineaţa e prognozată o valoare termică de -25 de grade, aşa cum nu s-a mai înregistrat de mult timp. Dealtfel, în depresiunile din sud estul Transilvaniei se vor doborî recorduri, urmând să se înregistreze şi -32 de grade sau chiar sub această valoare.

De aceea, medicii recomandă persoanelor cu diverse afecţiuni, persoanelor în vârstă sau copiilor să nu părăsească locuinţele, dacă nu este absolut necesar.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.