blog-logo

Nou record de cazuri de gripă la Braşov

Nou record de cazuri de gripă la Braşov

Un număr de 71 de braşoveni au ajuns la doctor, în săptămâna 26 decembrie 2016 – 1 ianuarie 2017, cu simptome specifice gripei.

Dintre aceştia 17 persoane au avut nevoie de internare în spital, cei mai mulţi 12, fiind copii cu vârste între 0 şi 14 ani.

Cazurile de gripă nu au fost confirmate de analize de laborator, ci diagnosticate clinic (pe baza simptomelor).

Potrivit datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov, săptămâna trecută au fost înregistrate 55 de cazuri de gripă, de asemenea, diagnosticate clinic.

Totodată,  incidenţa bolilor respiratorii de sezon aproape că s-a dublat, peste 1.700 de braşoveni au fost diagnosticaţi cu boli specifice sezonului rece, faţă de 970 în săptămâna anterioară. Şi numărul bolnavilor care au avut nevoie de internare a crescut, de la 115 la 152, scrie bzb.ro.

Alte articole:   Virgil Musta, recomandări pentru persoanele care au simptome de COVID-19 și pentru cei care se tratează acasă

De asemenea, numărul infecţiilor acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) a fost aproape dublu, de la 625, în săptămâna 19-25 decembrie, la 1.243 cazuri, iar spitalizările s-au dublat şi ele, ajungând la 38.

Şi numărul cazurilor de pneumonie a atins un record pentru acest sezon rece, ajungând la 451 de bolnavi , cu 161 mai mult faţă de săptămâna 19-25 decembrie , dintre aceştia 107 pacienţi au fost internaţi în spital.

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.