blog-logo

Maurer Imobiliare dă vina pe producătorul de termopane, care se spală pe mâini

Maurer Imobiliare dă vina pe producătorul de termopane, care se spală pe mâini

După publicarea articolului „Calvar tradiţional de Crăciun şi Anul Nou în Avantgarden”, reprezentanții Maurer ne-au transmis următorul drept la replică:

Dorim să precizăm faptul că TOATE lucrările efectuate în proiectul Avantgarden3 SUNT conforme cu legile aflate în vigoare, TOATE firmele care lucrează pentru compania Maurer Imobiliare sunt atent verificate de inginerii noștri, iar deficiențele sunt tratate și rezolvate de către angajații companiei (dacă acestea sunt făcute în scris, la departamentul Administrație, funcțional în cadrul firmei).

În ceea ce privește situația prezentată, în mod tendențios, fără o documentare în prealabil și fără a afla care este de fapt cauza reală a problemei, compania Maurer Imobiliare a cerut reacția imediată a subcontractorului responsabil pentru montarea surprafețelor vitrate, Windtherm, managerul firmei declarând următoarele:

”Utilizăm tâmplărie Rehau/Teraplast cu 5 și 6 camere, îndeplinind cerințele normativelor aflate în vigoare la data respectivă, iar sticla este LowE cu argon și nu a fost NICIODATĂ montată altfel. Pentru a susține toate cele declarate mai sus avem documente justificative și certificate care demonstrează calitatea produselor folosite. Problema condensului, menționată în articolul apărut pe internet este generată de exploatarea internă a ambientului, aceasta putând fi diferită de poziționarea locuinței în raport cu punctele cardinale.

Pentru a arăta deschiderea și transparența firmei pe care o reprezint, vom verifica personal TOATE sesizările făcute în scris la Departamentul Administrație al companiei Maurer Imobiliare și vom căuta soluții și rezolvări ale acestor situații neplăcute.

Ținem să evidențiem faptul că ne asumăm lucrările prestate, iar sesizările făcute de clienții Maurer Imobiliare vor fi remediate, contând pe sprijinul și colaborarea locatarilor din Avantgarden3”, conchide Fekete Csaba, manager al firmei Windtherm.

Departamentul Tehnic al Maurer Imobiliare, reprezentat de Managerul de Proiect, Oswald Prisacaru, are următorul punct de vedere: ”Principala problemă pe care o întâmpină locatarii în ceea ce privește condensul este generată de exploatarea necorespunzătoare a unității locative. O umiditate de peste 60% în locuință (cum am întâlnit în mai multe cazuri) NU este generată de proasta calitate a geamurilor, ci de faptul că locuința este necorespunzător aerisită și încălzită.  În cazul blocurilor nou predate, în primii doi ani de la darea în folosință, putem vorbi despre o umiditate structurală în apartament, care poate fi eliminată numai prin încălzirea constantă a apartamentului. În plus, sunt nenumărate cazuri în care clienții au cerut mutarea caloriferelor din zona ferestrei, din motive subiective, acest lucru facilitând apariția condensului. Însă, vom demara o amplă campanie de verificare a apartamentelor și geamurilor montate, luând măsurile necesare, impuse de situațiile întâlnite. În toate aceste demersuri contăm pe sprijinul clienților noștri”, afirmă ing. Oswald Prisacaru.

În urma celor menționate, compania Maurer Imobiliare dorește să evidențieze faptul că va lua toate măsurile impuse de situațiile întâlnite și semnalate de clienți, venind în sprijinul și spre rezolvarea acestora.

Promisiunile pe care le facem clienților noștri au fost și vor fi păstrate atâta timp cât vom continua să lucrăm în acest domeniu, pentru că mai presus de toate este o datorie morală pe care o avem față de oameni și față de Dumnezeu.

Pe de altă parte, haideti să vedem cum stau lucrurile, mai ales ca un consilier juridic spune că articolul a fost o  „mascaradă premeditată şi bine lansată”, chestiune pe care, poate, o să fie nevoită să o probeze și în instanţă.

Povestea cu articol plătit şi premeditat este marota companiei, care în şedinţa avută după apariţai articolului au sperat că încercarea de a deturna atenţia de la adevărata problemă va atenua impactul de imagine. De parcă aşa s-ar usca condensul de pe geamuri…

Alte articole:   120 de saci cu deșeuri strânși în urma unei ample acțiuni de ecologizare derulată în zona Șprenghi de către operatorul de salubrizare Comprest împreună cu studenți ai Facultății de Mediu

Iată un alt mesaj, de intimidare, de la un alt consilier juridic, Oana Păun, care marți seară, însă, se oferea să facă vizite acasă la cei care au probleme. Noroc cu scandalul din presă….

 

 

 

Dar, iată că problemele tehnice de la Avantgarden 3 Brașov nu sunt singulare, compania Maurer provocând nemulțumiri și sibienilor din cartierul geamăn Avantgarden 3 din județul vecin.

 

 

Oamenii s-au adunat și au pus online ce probleme au:

Mai mult, sibienii își pun problema să nu mai plătească taxele către administrație până nu li se rezolvă problemele:

Despre Avantgarden 3 sunt povești și mai frumoase, scrise de procurorii DNA.

Pe lângă faptul că a cumpărat terenul pentru dezvoltarea ansamblului Avantgarden 3 Sibiu de la interpușii primarului Șelimbărului, Daniel Maricuța, cu scopul de a fi favorizat, procurorii anticorupție susțin că omul de afaceri Simon Andreas Maurer i-a făcut cadou un BMW X6 fiului lui Maricuța. Primar care, suspectează procurorii, a primit nu mai puțin de 61 de apartamente șpagă pentru favorizarea celor care ridică cel mai înalt bloc de locuințe din județ – cel de 17 etaje, din capătul bulevardului sibian Mihai Viteazu.

În afara elementelor de corupție care țin de modul în care au fost ”mătrășite” terenurile moștenitorilor de drept de către grupul infracțional constituit în jurul primarului Șelimbărului, Daniel Maricuța, procurorii DNA de la Alba Iulia cercetează și chestiunea ansamblurilor imobiliare construite în condiții cel puțin dubioase pe teritoriul comunei Șelimbăr. Mai precis, în zona graniței cu Sibiul. Acolo unde, după cum au aflat procurorii DNA, dezvoltatorii imobiliari nu puteau construi decât dacă aveau acceptul lui Daniel Maricuța, care își ”primea partea”. Potrivit documentelor intrate în posesia redacției Turnul Sfatului, procurorii DNA au interceptat convorbiri telefonice în care Daniel Maricuța amenință diferiți dezvoltatori – care ”nu făceau partea” – cu faptul că nu vor putea construi nimic deoarece pe terenurile pe care le-au cumpărat le va fi pusă interdicție de a construi ceva. Interdicția rezulta în urma ”chefului” primarului de a construi acolo o pretinsă grădiniță sau școală sau, pur și simplu, din dorința aceluiași Daniel Maricuța de a declara respectiva zonă una cu destinația de ”parc verde”.

dosarul maricuta avantgarden (3)

Concret. Cazul Avantgarden 3 Sibiu

Procurorii DNA au descoperit, însă, și cazuri în care dezvoltatorii imobiliari au acceptat pactul cu Daniel Maricuța. Unul din aceste exemple este al ansamblului rezidențial Avantgarden 3 Sibiu, dezvoltat de către Maurer Imobiliare, societate în spatele căreia se află omul de afaceri Simon Andreas Maurer, originar din Laslea, județul Sibiu. Terenul de aproape 100.000 de mp pe care este acum dezvoltat ansamblul de 1.800 de apartamente a fost cumpărat de firma lui Simon Maurer cu suma de 12,7 milioane de euro. Întreg terenul a fost achiziționat (sau au fost încheiate promisiuni de vânzare) de la interpușii și apropiații lui Daniel Maricuța, care reprezentau interesele acestuia și care, potrivit procurorilor DNA, a garantat ”obținerea ulterioară a autorizațiilor necesare”. ”Se poate observa că la alegerea suprafețelor de teren singurul criteriu de selecție a fost protecția totală din partea primarului Maricuța Ioan Daniel. Acest aspect se deduce din faptul că vizavi de parcelele achiziționate exista terenul numitului K.H., care deși era mai ieftin, potrivit martorilor nu a putut fi niciodată valorificat deoarece i s-a spus că niciodată nu va primi acolo autorizație de construire”, arată procurorii anticorupție.
Dar pentru că Maurer a cumpărat teren de la interpușii lui Maricuța, lucrurile au funcționat ca unse pentru dezvoltatorii ansamblului Avantgarden 3. Spre exemplu, Maurer Imobiliare a primit autorizația de construire pentru primul bloc la 25 de zile după eliberarea certificatului de urbanism, perioadă în mod evident prea scurtă pentru a obține toate avizele necesare, susțin procurorii. Aceeași primărie condusă de Daniel Maricuța a eliberat autorizația de construire fără toate avizele necesare și în cazul celui de-al doilea bloc ridicat în cadrul ansamblului în cauză, mai arată sursa citată. În fine, pentru că tot ”erau pe o mână”, pentru cel de-al treilea bloc din ansamblu Maurer Imobiliare nici nu a mai așteptat autorizație de la Primăria Șelimbăr. ”Cu toate acestea, au fost efectuate lucrări în valoare de 286.067,56 lei, au fost achitate integral de către cumpărători două apartamente și pentru alte 33 au fost încasate avansuri”, arată procurorii referitor la blocul B3 din ansamblul amintit. Mai mult, terenul pe care a început ridicarea celui de-al treilea bloc nici nu era încă în proprietatea firmei Maurer Imobiliare când au început lucrările. ”Faptul că cei de la Avantgarden construiesc fără a avea autorizație, încheind deja contracte de vânzare-cumpărare în imobilul nr. 3 era cunoscut de către Maricuța Ioan Daniel încă din luna octombrie 2014, aspect care rezultă din convorbirea cu reprezentantul D.”, arată procurorii anticorupție.

Un BMW X6, alb, pentru fiu

Pentru că a cumpărat teren la prețuri supraevaluate de la Maricuța prin interpuși, Maurer a beneficiat nu numai de protecție, ci și de sprijin din partea grupării constituite în jurul primarului, susțin procurorii. Astfel, viceprimarul Marius Grecu a intervenit pe lângă firme private sau instituții de stat pentru ca dezvoltarea ansamblului să nu întâmpine probleme, a descoperit DNA. Potrivit aceleiași surse judiciare, nici Maurer nu a fost insensibil la doleanțele alesului șelimbărenilor. În urma unui control al inspectorilor Antifraudă de la Sibiu, s-a descoperit că primarul Daniel Maricuța a primit la 1 iulie 2014, fără să plătească un leu, un BMW X6. Mașina a fost înmatriculată pe o firmă la care Maricuța era asociat, iar cel care poate fi încă văzut la volanul acestei mașini este fiul primarului, arată procurorii DNA. ”Autoturismul a fost înmatriculat fără ca Maurer Imobiliare să fi efectuat demersuri în vederea recuperării sumelor de bani sau a autoturismului”, susține DNA Alba Iulia.

Șpagă de 1,8 milioane de euro?

Unul dintre cele mai controversate ansambluri imobiliare din județ – blocul de 17 etaje aflat la limita Sibiului cu Șelimbărul – este de asemenea subiect de investigație pentru procurorii DNA. Aceștia suspectează faptul că blocul a primit autorizație și protecție din partea primarului Șelimbărului care a primit la schimb nu mai puțin de 61 de apartamente, cu o suprafață totală de 4.000 de mp. Schema șpăgii pe firul căreia merge acum ancheta DNA este una destul de amplă, având în vedere că aceasta a fost negociată încă de la vânzarea terenului pe care a început construirea imensului bloc. Maricuța a fost implicat în afacere încă de la început, fiind prezent în biroul notarial unde a fost perfectată vânzarea terenului pe care a fost ridicat blocul imens. ”În schimbul eliberării autorizației, dar și a asigurării că ulterior se vor obține avizele, autorizațiile și documentele pentru întabulare, numiții Schotte Gheorghe și Nemulescu Gheorghe au oferit prin intermediari numitului Maricuța Ioan Daniel, cu titlul de mită, un număr de 61 de apartamente în valoare totală de 1.811.660 de euro. Mita a fost disimulată în prețul terenului, prin plata în natură a unui număr de 61 de apartamente predate «la cheie», precum și a unui număr de 61 de locuri de parcare”, suspectează procurorii DNA.
Ce a însemnat ”protecția” lui Maricuța în acest caz? Un exemplu ar fi faptul că lucrările la ”lateralele” blocului de 17 etaje au început fără autorizație de construire, susțin procurorii DNA.

În acest moment, declarațiile în presă nu sunt un mijloc de apărare

În chestiunea ansamblurilor imobiliare construite sub ”protecția” lui Maricuța, procurorii DNA numără până în prezent 24 de urmăriți penal. Daniel Maricuța nu a răspuns nici la apelurile telefonice ale redacției Turnul Sfatului, nici la SMS-uri.
În schimb, reprezentanții Maurer Imobiliare au transmis un mesaj din partea lui Simon Maurer. ”Vă mulțumim pentru interesul dumneavoastră și suntem convinși că, prin actul jurnalistic, aveți în vedere clarificarea acestor situații. Însă trebuie să menționăm faptul că actul de justiție este apanajul EXCLUSIV al organelor de urmărire penală și al instanțelor de judecată. Astfel, drepturile și interesele legitime ale unei persoane pot fi apărate EXCLUSIV în cadrul procedurilor reglementate de legile în materie. În momentul de față, declarațiile de presă sau în presă nu constituie un mijloc de apărare și nici un mijloc de probă a nevinovăției sau vinovăției unei persoane, care, în ipoteza existenței vreunei acuzații, se bucură oricum de prezumpția de nevinovăție”, arată reprezentanții Maurer Imobiliare pentru Turnul Sfatului.
De cealaltă parte, Gheorghe Nemulescu este unul dintre investitorii care stau în spatele blocului de 17 etaje ridicat în prelungirea bulevardului Mihai Viteazul. Și el este, în prezent, urmărit penal în imensul Dosar Maricuța.
”Este o părere, nu este o certitudine. O suspiciune, să zicem așa. Sută la sută resping aceste acuzații, nu am nicio legătură, nici măcar nu am cunoștință de așa ceva. Cu toată tăria și convingerea. Când ai o asemenea povară financiară, să ridici un astfel de ansamblu, nu ai cum să oferi o astfel de mită. Nu știu cine ar fi nebun să dea o mită de atâția bani. Eu când am intrat în această afacere, era deja eliberată autorizația. De ce aș fi dat bani, prin urmare, când exista autorizație?”, a declarat Gheorghe Nemulescu, pentru Turnul Sfatului. El susține că a devenit investitor în cadrul proiectului ansamblului de 17 etaje după demararea lucrărilor și spune că a ieșit din afacere în vara anului trecut. ”Ceea ce se spune, că s-ar fi dat… nu știu, sincer, nu știu despre ce este vorba… Eu nu am negociat acest barter, cu apartamente pentru teren și așa mai departe, eu am intrat în afacere după”, mai spune Nemulescu. El a mai declarat, printre altele, că nu crede că cei de dinaintea intrării sale în afacere sau cei care au continuat au intrat în vreo combinație ilegală cu Daniel Maricuța.
După cum precizează și DNA, toate persoanele implicate în Dosarul Maricuța beneficiază de prezumpția de nevinovăție, până la pronunțarea unei sentințe definitive și irevocabile.

 Sursa: Turnul Sfatului Sibiu

Mascarada Maurer cu plagiat pentru videoclipul pentru Avantgarden 3

Iar pentru că jurista de la Maurer Imobiliare este specialistă în mascarade, aşteptăm un drept la replică şi pentru plagiatul videoclipului companiei Mercedes? Sau să le cerem lor, direct, un drept la replică??

Alte articole:   Brașovenii pot cumpăra și dona alimente pentru susținerea comunităților vulnerabile din județ

Vorba cârcotaşilor, rushinika!!!!

Vizionare plăcută!

Distribuie dacă îți place!
 1. Sa vezi ce nasol iese in momentul cand se va afla ca rahatul nostru merge in Spurcata.

  Reply
 2. Acum o sa primesti un punct de vedere ca responsabila pentru conceptia clipului este o alta firma, care monteaza materialele video prin utilizarea exclusiva a casetelor miniDV de calitate superioara 🙂

  Reply
 3. Ideea de copiere mimetica a fost al departamentului de PR de la ei;firma de publicitate a pus doar in aplicare conceptul. interesant ca noi ne cacam in Spurcata si nimeni nu vede si nu aude.Maurer Imobiliare nu da un comunicat de presa si despre canalizare?interesant de aflat mai multe

  Reply
 4. Cum sa te caci ma in Spurcata? Pai parca aveam valori germane, nu africane. Aia de pe Lânii cum trăiesc? Și Maurer ce zice de asta?

  Reply
 5. Ieri a fost Windthermul toată ziua la Maurer, apoi s-a dat ordin să comentăm toți aici. Păcat că pe Maurer îl doare în p..ă, e în Tenerife, cică se mută de tot acolo. Și noi rămînem să-l apărăm de locatari

  Reply
 6. Teraplast !? Deja ați spus totul !

  Reply
 7. Cred ca s-a luat de la plagiatorul sef, Victor Viorel. Mai grav e ca reclama a fost interzisa de CNA pe motivul ca prezinta copii in situatii periculoase (plecat de acasa, mers pe strada neinsotiti etc.).

  In alta ordine de idei, Sebastiane, totusi mai cizeleaza-ti si tu „anchetele”. Prea copy-paste tot. Incearca sa dai macar o forma proprie informatiilor (asta legat de primul articol cu condensul). La fel si aici in preluarea articolului din Turnul Sfatului.

  In plus, imi stau pe retina toate greselile ortografice (typos in general). Inteleg ca esti cu laptopul peste tot, bagi in graba cum ai o informatie, dar macar mai arunca o privire inainte de a da „Publica”. Sau angajeaza un corector. Nu te calici la bani, mai aduna oameni ca deja ai trecut de mult de stadiul de blog cu informatii de prin Brasov.

  Reply
 8. De ce nimeni nu ia in discutie canalizarea care se varsa in Spurcata?
  Autoritatile ”ce face”?

  Reply
 9. Exact ce ziceam si eu la sfarsitul anului trecut! Eu vreau doar sa trag un semnal de alarama, ca oamenii sa deschida bine ochii si sa stie cu cine au de-a face! Sa caste ochii si sa nu deschida buzunarul in fata unuia care se da cinstit si credincios si, in realitate, e doar un impostor care face parada de corectitudine, dar in realitate e dispus sa dea spagi ca sa isi vada linistiti de afaceri. Ma refer la Simon Maurer, care e acum cercetat de procurorii DNA pentru Avantgarden. Ancheta inca nu s-a finalizat, dar nu mai e mult.

  Reply
 10. Intati pe pagina de FB ora de sibiu. Sau pe net pe oradesibiu. O sa va convingeti. Cei din Constanta o sa va luati o teapa de neimaginat. Intrati si cautati avantgarden. Regret din tot sufletul ca am cumparat.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate