blog-logo

Cum pot tinerii brașoveni să câștige bani frumoși

Cum pot tinerii brașoveni să câștige bani frumoși

Vă mai aduceți aminte de vechea zicală românească „Meseria este brățară de aur”, pe care mulți dintre noi am învățat-o pe băncile școlii? Ei bine, despre meserii și despre tot ce înseamnă piața forței de muncă la Brașov și în România, în general, am stat de vorbă cu Sebastian Rusu, un tânăr antreprenor brașovean, care din 2012 își conduce propria agenție de resurse umane.

„Din nefericire, după marea schimbare de după 1989, ne-am distrus sistemul de învățământ profesional! De ce? Inconștiență, nepăsare, nepricepere și interese sunt primele răspunsuri care îmi vin în minte.

Ne-am trezit că suntem o țară de intelectuali, care nu-și găsesc loc de muncă sau își câștigă traiul prin joburi de conjunctură, care nu au nicio legătură cu pregătirea lor. Revitalizarea sistemului de învățământ profesional este soluția pentru toți românii care nu-și găsesc de lucru”, afirmă Sebastian Rusu.

Tot el vorbește despre situația din municipiul Brașov și din județ: „La Brașov, există o criză reală de personal și se caută, în disperare aș putea spune, sudori, operatori CNC, lăcătuși în confecții metalice, vopsitori, mecanici, operatori ISCIR, dulgheri, tâmplari, electricieni, programatori și IT-iști, personal în domeniul Horeca etc. Multinaționalele care și-au mutat operațiunile la Brașov caută permanent oameni să muncească. Mulțumită acestor multinaționale și în anul 2017 rata șomajului la Brașov își va continua traseul descendent.

Însă, subliniez: trebuie să reînființăm școlile profesionale și să ajungem să avem cât mai multe unități de acest tip în învățământ. Trebuie să-i atragem și să-i îndreptăm pe tineri spre învățarea unor meserii și să-i facem să înțeleagă faptul că pot să câștige bani frumoși din practicarea unei meserii”.

Interviul complet îl găsiți aici.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate