blog-logo

Care au fost tendințele anului 2016 în amenajarea bucătăriei?

Care au fost tendințele anului 2016 în amenajarea bucătăriei?

Bucătăria este sufletul oricărei locuințe și este fără îndoială zona în care petrecem cel mai mult timp, fapt pentru care bucătăria necesită o atenție mai aparte spre deosebire de alte zone din cadrul locuinței.

La fel ca și în alte domenii și în cel al amenajărilor interioare se anunță schimbări în mod periodic, iar alegerea bucătăriei perfecte a devenit în condțiile actuale o reală provocare.

Spre deosebire de mobilierul din alte încăperi, cel din bucătărie trebuie ales cu mare atenție din două considerente foarte simple: pe lângă aportul estetic, mobilierul din bucătăriei trebuie totodată să indeplinească și un rol funcțional.

Dacă până nu demult tendințele în materie de amenajări ale bucătăriei se punea foarte mult accent pe culorile vii si pe texturi, în acest an aceste tendințe par să se îndrepte înspre piese de mobilier cu un design minimalist și către nuanțe ceva mai neutre.

Alte articole:   Fotbaliștii Coronei, deciși să facă totul pentru a se menține pe primul loc

Așadar, dacă ești în căutarea de mobilier pentru bucătărie și vrei să transformi acest spațiu într-unul de-a dreptul spectaculos, iată câteva tendințe de care trebuie să ții cont:

  1. Albul este de nelispist! Dupa cum am menționat și mai sus, în acest an se pune foarte mare accent pe neutralitate, fapt pentru care culoarea albă standard pare să fie vedeta anului 2016. Albul este foarte ușor de combinat cu alte culori și reușește de fiecare dată să redea acorduri cromatice deosebite.
  2. Stilul scandinav, vedeta irevocabilă a acestui an. Stilul scandinav câștigă din ce în ce mai multă popularitate și se remarcă foarte bine prin linii drepte, simple, chiar minimaliste. Bucătăriile decorate în acest stil dau impresia unei încăperi mult mai aerisite și mai luminoase.
  3. Utilitatea, mai importantă decât forma! Dacă până nu demult forma mobilierului era aspectul care dădea armonie unei bucătării, în ultimii ani, specialiștii recomandă sa fim foarte atenți la modul în care este compartimentat mobilierul, dar și la spațiul de depozitare de care dispune acesta.
  4. Nu încărca prea mult încăperea! Bucătăria modernă înseamnă spațiu. Este aproape inutil să supraîncarci această încăpere cu diverse piese de mobilier doar pentru a acoperi spațiul. Tendinețele din acest an se îndreptă înspre piese de mobilier construite într-un stil minimalist.

            „Bucătăria este un spațiu destul de pretențios, însă trebuie să ținem cont de faptul că aceasta este una dintre încăperile în care petrecem cel mai mult din timp. Tendințele din acest an se îndreaptă în special spre mobilierul construit într-un stil minimalist, cromatica fiind în condițiile date un aspect care trebuie trecut pe un plan secundar. Albul cu toate nuanțele sale a devenit vedeta acestui an, fapt pentru care pe piață regăsim în acest an culoarea alb la majoritatea pieselor de mobilier” a declarat Dragoș Dumitrescu, administrator al magazinului online cu mobilier, www.premiamob.ro.

În cele din urmă însă, este important să ne reamintim faptul că bucătăria este sufletul oricărei locuințe, iar acest lucru înseamnă că aceasta necesită toată atenția noastră atunci cand vine vorba despre amenajări interioare.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.