blog-logo

Se poate parcurge distanța București – Brașov și în două ore!

După eşecul proiectului care prevedea transportul pe calea ferată a maşinilor de mare tonaj prin România, Ministerul Transporturilor ar putea experimenta acest proiect de transport al autoturismelor pe ruta Bucureşti-Braşov şi cerut pentru deblocarea traficului. Pe durata transportului, şoferii se pot odihni, deoarece trenurile au vagoane cu locuri.

Blocajele de pe Valea Prahovei pot fi evitate dacă Ministerul Transporturilor implementează un proiect de transport multimodal de logistică feroviară prin care autoturismele să tranziteze mai rapid şi mai economic drumul de la Braşov la Bucureşti.

Întrebați de redactorii revistei Capital, dacă oficialii Ministerului Transporturilor au în vedere un proiect de logistică feroviară prin care autoturismele din Bucureşti către Braşov şi invers să tranziteze Valea Prahovei mai rapid, nepoluant şi mai economic, cât ar costa aceste planuri şi când s-ar putea implementa, aceștia au confirmat că, la nivel instituţional, se analizează un proiect de logistică feroviară prin care autoturismele să tranziteze mai uşor Valea Prahovei.

„După cum cunoaşteţi, la nivel european se pune accent pe transportul multimodal, acesta fiind văzut ca o soluţie sustenabilă, prietenoasă cu mediul şi eficientă din punct de vedere al resurselor. În acest context Ministerul Transporturilor sprijină dezvoltarea transportului multimodal în România, inclusiv prin dezvoltarea serviciilor de tip RO – LA (Rollende Landstrassen/şosea rulantă). În ceea ce priveşte proiectul de logistică feroviară prin care autoturismele să tranziteze mai rapid şi mai economic lanţul Carpatic, se află în analiză la nivelul Ministerului Transporturilor, inclusiv rute, perioadă de implementare şi costuri”, au precizat oficialii Ministerul Transporturilor.

Trenurile parcurg distanţa Braşov-Bucureşti în 2 ore şi 29 minute

Alte articole:   Consiliul Județean Brașov se digitalizează! Este primul CJ din România care implementează un sistem digital integrat

În prezent, cel mai rapid tren de persoane parcurge distanţa Braşov-Bucureşti în 2 ore şi 20 de minute. Trenul pleacă din gara Braşov la ora 9 şi 14 minute şi ajunge în Capitală la ora 12 şi 10 minute.

Pentru încărcarea şi descărcarea maşinilor CFR SA trebuie să organizeze o licitaţie privind construcţia unor rampe în Braşov şi Bucureşti.

Distribuie dacă îți place!
  1. E o idee proasta. Ai masina sa nu depinzi de niciun program. Sa pleci cand vrei. Care e rostul sa merg pana la gara cu masina si sa imi urc masina in tren? Daca e asa, nu mai bine merg direct cu trenul si nu mai folosesc masina? O idee buna e sa construiesti autostrazi. Si daca vrei sa protejezi mediul, da posibilitatea oamenilor de a cumpara masini hibrid/electrice. Sa existe statii de reincarcare pe drumuri nationale si autostrazi + scazi taxe sau chiar ajuti prin finantarea (nu 100%) persoanelor care isi cumpara asemenea masini.

    Reply
  2. DOamne fereste si apara-ne de acesti conducatori care nu fac nimic pentru populatie, DOamne fereste… cum sa nu te apuci de autostrada cea mai importanta din Romania dupa atatia ani de chin si stat la cozi. An de an la fel si din ce in ce mai rau. AMIN

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate