Cât vor fi noile taxe şi impozite la Braşov, în 2017?

Cât vor fi noile taxe şi impozite la Braşov, în 2017?

Consiliul Local Brașov va stabili la viitoarea ședință de plen nivelul taxelor și impozitelor locale pentru anul viitor.

Dintre cel mai importante prevederi vă anunțăm că se stabilește o cotă adițională de 20% în cazul impozitului pe mijloacele de transport prevăzute de art. 470 din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal.

De asemenea, se stabilește o cotă adițională de 0,1%, respectiv o majorare  de 50% față de nivelul impozitului/taxei, în cazul impozitului/taxei pe clădirile rezidențiale deținute de persoanele juridice, prevăzute de art. 460 alin. 1 din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal.

Se stabilește o cotă adițională de 0,5%  respectiv o majorare de 38,462 față de nivelul impozitului/taxei, în cazul impozitului/taxei pe clădirile nerezidențiale aflate în proprietatea persoanelor juridice prevăzute la art. 460 alin. 2 din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal.

Alte articole:   8 august 2020: Doar 32 de persoane infectate cu coronavirus la Brașov, în ultimele 24 de ore

Se stabilește o cotă adițională de 2,5%  respectiv o majorare de 50% față de nivelul impozitului/taxei în cazul în care proprietarul clădirii nu a actualizat valoarea impozabilă a clădirii în ultimii 3 ani anteriori anului de referință , pentru clădirile deținute de persoanele juridice prevăzute la art. 460 alin. 8 din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal.

Se stabilește o cotă adițională de 20% pentru taxa de afișaj în scop de reclamă și publicitate prevăzută de art. 478 alin. 2 lit. a și b din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal.

 

Mai mult, se aprobă majorarea cu 200%, începând cu al treilea an, a impozitului pentru terenul agricol neîngrijit timp de doi ani consecutivi, în condițiile stabilite prin hotărâre a Consiliului Local. Criteriile de încadrare a terenurilor în categoria celor prevăzute anterior se stabilesc prin Hotărâre a Consilului Local.

Alte articole:   Predealul trebuie declarat zonă liberă de PNL. Ne-au nenorocit!

De asemenea, se doreşte majorarea cu 200% a impozitului pentru clădirile neîngrijite situate în intravilanul Municipiului Brașov. Criteriile de încadrare a clădirilor în categoria celor prevăzute mai sus se stabilesc prin Hotărâre a Consilului Local.

Contribuabilii persoane fizice și juridice de pe raza administrativ teritorială a Municipiului Brașov, care prestează servicii de cazare sau care prestează servicii de transport pe cablu și alte asemenea, datorează taxa specială salvamont-salvare în munți și prevenirea accidentelor turistice, după cum urmează: pentru servicii de cazare 2 lei/zi/turist, pentru servicii de transport pe cablu 0,80% din veniturile încasate.

Care sunt toate propunerile pentru taxele şi impozitele locale le găsiţi AICI!

 

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate