Denisa Dedu: „Am făcut un turneu bun, dar trebuie să rămân cu picioarele pe pământ”

Portarul Coronei, Denisa Dedu a declarat la revenirea la Braşov, de la Campionatul European de handbal feminin din Suedia, unde România s-a clasat pe locul 5, că este bucuroasă că a ştiut să profite la maxim de şansa pe care a primit-o de la antrenorii naţionalei.

„Mi s-a dat o şansă să apăr mai mult şi mă bucur că am putut profita maxim de ea. Acest turneu m-a ajutat foarte mult pentru că am acumulat multă experienţă şi multă încredere în mine. Trebuie însă să recunosc, nu aş fi reuşit să am o prestaţie atât de bună fără să am în faţă o apărare precum a avut România la acest Campionat European. Ne-am dorit foarte tare să facem un turneu bun, am plecat motivate şi dornice să dăm totul pentru a ajunge cât mai sus în competiţie. Din păcate, înfrângerea cu Danemarca ne-a costat foarte mult, dar ele au jucat foarte bine şi le-a ieşit totul. Una peste alta, cu o echipă mult mai tânără, am reuşit să terminăm turneu cu capul sus şi avem încredere că naţionala va creşte şi va ajunge şi la rezultatele pe care le aşteaptă iubitorii de handbal şi nu numai”, spune Denisa.

Portarul Braşovului a mai adăugat că este încântată să lucreze cu Ambros Martin. „A fost primul turneu cu noul antrenor, Ambros Martin, iar eu una sunt foarte bucuroasă că am şansa să lucrez cu el. Este un antrenor care ştie foarte mult handbal, care ştie să motiveze echipa şi care a reuşit să ne pună în valoare pe fiecare. Pentru mine ca portar, contează enorm şi faptul că la naţională avem un antrenor cu portarii, pentru că se fac antrenamente specifice, explicaţiile sunt punctuale pe greşelile pe care le facem şi ne corectăm mult mai bine. ”

Alte articole:   Ministrul Sănătății a anunțat când scăpăm de masca de protecție

Denisa a spus că după jocul foarte bun făcut cu Rusia, a încercat să rămână cu picioarele pe pământ şi concentrată la competiţie.

„După meciul cu Rusia, în care mi-a ieşit cam tot, am făcut totul ca să rămân cu picioarele pe pământ, pentru că eram în timpul competiţiei, mai aveam meciuri. Da, m-am bucurat alături de fete imediat după meci, dar cam atât, nu am făcut ceva senzaţional. Recunosc, acel meci mi-a dat o mare încredere în mine că pot mai muşlt. După un astfel de meci nu ai cum să rămâi neschimbat ca sportiv. Totul e să rămâi cu picioarele pe pământ şi schimbarea să fie în bine. Sunt conştientă că se poate şi mai bine, să am mai multe astfel de meciuri, dar pentru a reuşi acest lucru e nevoie de multă muncă, iar eu sunt dispusă să muncesc pentru asta. Nu simt nici o presiune dacă sunt titular la un meci, pentru că ştiu că fac echipă foarte bună cu Paula Ungureanu şi că ne ajutăm foarte mult una pe alta. Ne şi suplinim foarte bine, iar asta s-a văzut şi la acest campionat european. Oricum, eu nu mă gândesc foarte mult la a fi titulară, ci mai muzlt la a-mi face cât mai bine treaba atunci când se aplează la mine. Sunt tânără şi ştiu că voi avea timp să apăr mult timp de acum înainte!.

Alte articole:   Un bărbat din Săcele și-a bătut concubina

Şi extrema Coronei, Laura Chiper, prezentă la Campionatul European din Suedia, a spus la rândul ei că şi-ar fi dorit o medalie, dar că în condiţiile în care România s-a prezentat la turneul final, locul cinci este unul bun pentru naţionala antrenată de Ambros Martin.

„A fost un turneu final în care am dat totul să ne calificăm în semifinale şi să ne batem pentru o medalie, dar nu a fost de ajuns. Normal că ne-ar fi dorit o medalie, ne-am mobilizat foarte bine, dar în meciul cu Danemarca am fost nevoite să recunoaştem că ele au făcut un joc mai bun. Consider că în condiţiile în care ne-am prezentat noi la campionatul european, cu multe absenţe şi cu jucătoare tinere în loc, trebuie să fim mulţumite de ceea ce am realizat. Locul cinci în Europa este mai puţin decât ne doream, dar nu este nici o poziţie de care să ne fie ruşine”, a spus Laura. Legat de noul antrenor al naţionalei, Ambros Martin, Laura Chiper a spus că are încredere că va aduce ceva nou în jocul echipei. „Fiecare antrenor care a fost la echipa naţţională şi-a pus amprenta lui şi a contribuit cu ceva, şi sunt sigură că şi Ambros Martin va schimba în bine jocul nostru”.
În altă ordine de idei, alte două jucătoare de la Corona, junioarele Sorina Tîrcă şi Daria Bucur, au reuşit să se facă remarcate la un turneu amical cu naţionala de tineret. Sorina Tîrcă a câştigat titlul de golgheter al turneului, în vreme ce Daria Bucur a fost desemnată cel mai bun inter drept din competiţie.

Alte articole:   Levente Zsok iese din haita lupilor, dar nu îi abandonează
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.