Consiliul Local Brașov va stabili suma maximă până la care nu se mai execută creanțele

Consiliul Local Brașov va analiza un proiect de hotărâre inițiat de Direcția de Impozite și Taxe Locale a Primăriei, refeitoare la cuantumul maxim până la care nu se vor mai executa debitorii.

Codul de Procedura Fiscala prevede faptul ca, în cazul creanţelor fiscale datorate bugetelor locale restante, aflate în sold la data de 31 decembrie a anului  mai mici de 40 lei se anulează. Suma de 40 lei reprezintă limita maximă până la care, prin hotărâre, autorităţile deliberative pot stabili plafonul creanţelor fiscale care pot fi anulate.

Pe de alta parte, acelaşi text normativ, prevede faptul că în situațiile în care cheltuielile de executare, exclusiv cele privind comunicarea prin poştă sunt mai mari decât creanţele fiscale supuse executării silite, conducătorul organului de executare poate aproba anularea debitelor respective.

Alte articole:   Constructorul lotului Râșnov - Cristian, în topul drumarilor harnici în iulie

În acest context, propunerea funcţionarilor este ca atât în cazul contribuabililor persoane fizice, cât şi în cazul persoanelor juridice, suma maximă să fie de 24 de lei.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate