blog-logo

Braşoveni extrădaţi în SUA. Au creat un program malware cu care au furat milioane de dolari

Trei români acuzaţi că au furat milioane de dolari, prin intermediul unui program malware, au fost extrădaţi în SUA. Suspecţii fac parte dintr-o bandă numită Bayrob de către dezvoltatorul de soluţii de securitate informatică Symantec.

Potrivit FBI, cei trei au furat aproximativ 4 milioane de dolari într-o perioadă de aproape 10 ani. Începând cu 2007, Symantec a descoperit mai multe versiuni ale unui program malware numit Bayrob, folosit pentru minarea de monede digitale şi fraude cu carduri bancare. Bayrob a creat în timp un botnet cu peste 300.000 de membri.

Programul a fost folosit iniţial pentru licitaţii online frauduloase cu maşini, iar apoi a evoluat. Grupul a infectat zeci de mii de computere şi a trimis mai mult de 11 milioane de e-mailuri infectate.

Alte articole:   Tudor Benga critică adoptarea bugetului pe anul 2021: „Parlamentul joacă an de an aceeaşi operetă"

Cei trei români sunt Bogdan Nicolescu în vârstă de 34 de ani (folosea porecla „Masterfraud”), Tiberiu Dăneţ de 31 de ani („Amightysa”) şi Radu Miclăuş de 34 de ani („Minolta”).

Suspecţii au fost prinşi de FBI cu ajutorul Symantec şi al poliţiei române. Nicolescu şi Miclăuş operau din Braşov, iar Dăneţ din Bucureşti.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate