blog-logo

Primul constructor desemnat pentru autostrada Comarnic-Braşov, lotul Râşnov-Cristian

Primul constructor desemnat pentru autostrada Comarnic-Braşov, lotul Râşnov-Cristian

Asocierea Alpenside – Specialist Consulting a fost desemnată câştigătoarea licitaţiei pentru proiectarea şi construirea lotului 5 al autostrăzii Comarnic – Braşov, respectiv segementul dintre Râșnov și Cristian.

Licitaţia a fost lansată în vara anului trecut, ofertele au fost deschise din octombrie 2015, iar în cursa pentru acest contract au intrat în total 10 constructori.

„În data de 25.11.2016 au fost transmise comunicările privind rezultatul procedurii către ofertanţii care au depus oferte pentru Lot 2: sector Predeal – Cristian, km 162+300 – km 168+600 şi Drum de Legătura. Oferta desemnată câştigătoare este cea depusă de Asocierea S.C. ALPENSIDE S.R.L. – SC SPECIALIST CONSULTING S.R.L., corespunzătoare din punct de vedere al cerinţelor documentaţiei de atribuire, având preţul 118.019.701,80 lei fără TVA, valoare ce include şi procentul de 5% (diverse şi neprevăzute) în valoare de 5.506.129,19 lei fără TVA”, se arată într-un document al CNAIR, publicat pe forumul de infrastructură peundemerg.ro.

Contractul pentru lotul Râşnov – Cristian, denumit Lot 2: sector Predeal – Cristian, km 162+300 – km 168+600 şi Drum de Legătură, are o valoare estimată de aproape 150 de milioane de lei, fără TVA. Asocierea desemnată câştigătoare a oferit un preţ de 118 milioane de lei, fără TVA.

Alte articole:   Tudor Benga critică adoptarea bugetului pe anul 2021: „Parlamentul joacă an de an aceeaşi operetă"

Rezultatul procedurii ar putea fi însă contestat, având în vedere că pentru acest contract s-au înscris în total 10 constructori. Contestaţiile se fac numai după expirarea perioadei de notificări prealabile, în cazul în care nu s-a primit raspuns la posibila notificare sau dacă răspunsul nu este mulţumitor.

Autostrada Comarnic-Brasov se consideră a fi autostrada de munte la cea mai mare altitudine din Europa, iar termenul de finalizare anunţat este 2017.

Autostrada va începe la intersecţia între DN1 si DJ 101R (podul dinspre Breaza) şi se va termina la Cristian, unde se va asigura legatura atât spre Ghimbav, cât şi spre DN73, în apropierea Centurii Braşovului, şi are o lungime de 53 kilometri.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate