blog-logo

Final de examen pentru directorii de şcoli

Final de examen pentru directorii de şcoli

Concursul pentru ocuparea funcţiilor de directori şi directori adjuncţi s-a încheiat după ce au fost afişate şi rezultatele contestaţiilor.

Au fost scoase la concurs 183 de posturi de directori şi 82 de directori adjuncţi. Înscrişi au fost 220 de candidaţi şi un total de 253 de cereri, pentru că au fost persoane care au concurat pentru mai multe posturi, unii chiar şi pentru patru locuri.

La final, au fost admişi 118 candidaţi pentru funcțiile de directori şi 55 pentru posturile de directori adjuncţi. 

În timp ce la unele şcoli sunt mai mulţi şefi promovaţi pe un loc, 31 de unităţi şcolare nu aveau nici un candidat. După desfăşurarea concursului, candidaţii au mai fost triaţi.

,, Dureros pentru noi este faptul că sunt colegi în funcții de conducere care au demonstrat că au gestionat corespunzător activitatea din unitatea  dumnealor, au avut rezultate,  dar nu s-au prezentat la concurs din diferite motive. Cert este că acest concurs a fost anunțat din scurt și s-a suprapus cu perioada de început de an școlar și au fost colegi care nu au îndrăznit să se prezinte la acest concurs”, a declarat Ariana Bucur, inspector școlar general ISJ Brașov.

În urma rezultatelor concursului au fost depuse nouă contestaţii, într-un caz fiind vorba de reevaluarea aceluiaşi candidat şi pentru funcţia de director şi pentru cea de director adjunct. Admise au fost cinci contestaţii, făcute de patru candidaţi.

Alte articole:   Proiecte pentru 2021 la Făgăraș, în contextul crizei sanitare

Ultima etapă a concursului – validarea în consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar a rezultatelor finale şi transmiterea acestora la minister – este programată pentru 16 decembrie.

În cazul unităţilor şcolare unde nu a vrut nimeni să se înscrie la concurs, dar şi în cazul celor unde candidaţii au fost respinşi, Inspectoratul Şcolar Județean  Braşov va numi noi directori, prin dispoziţie, până la organizarea unui nou concurs.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate