blog-logo

„Вraşoave 2 – Tabără de poezie în buricul târgului” va începe joi

„Вraşoave 2 – Tabără de poezie în buricul târgului” va începe joi

Din 15 până în 17 decembrie, Braşovul găzduieşte „Вraşoave 2 – Tabără de poezie în buricul târgului”, un eveniment la care braşovenii sunt invitaţi la recitaluri de poezie.

Deschiderea evenimentului va avea loc joi, de la ora 17.30 la Librăria Okian, şi va continua vineri, de la ora 10.30 la  Muzeul Primei Şcoli Româneşti. Tot vineri, de la ora 16.30 la Librăria Şt. O. Iosif” şi sâmbătă, de la ora 10.30 la Muzeul „Casa Mureşenilor”.

Cea de-a doua ediţie a evenimentului va aduce pe scenă 26 de artiști (scriitori, pictori, muzicieni) din România, dar și scriitori importanţi din Bulgaria.

De asemenea, va avea loc un simpozion  “Dialogul romano-bulgar în Şcheii Braşovului din ultimele şase secole”, dar şi lansări de carte, expoziţii de artă plastică, intermezzo-uri muzicale. Invitat de onoare este Gabriel Chifu, vicepreşedintele Uniunii Scriitorilor din România.

Alte articole:   CFR: 139 de vagoane și 55 de locomotive vor fi modernizate

Pe parcusul celor trei zile vor urca pe scenă 19 poeți (Anna Dimitrova, Maia Angelova, Neli Piguleva, Krasimir Manev, Plamen Penev, Gabriel Chifu, Adrian Lesenciuc, Laurențiu-Ciprian Tudor, Cătălin Stanciu, Adrian Munteanu, Mihaela Malea Stroe, Călin Sămărghițan, Florin Caragiu, Diana Caragiu, Daniela Șontică, Liliana Ursu, Cristian Muntean, Nicolae Oprișan și Ionel Simota), 3 pictori (Victoria Țăroi, Iulia Șchiopu și Horia Țigănuș), 2 muzicieni (Liliana Iacobescu și Valentin Șerban) și 2 conferențiari (Răzvan Voncu și Vasile Oltean).

Evenimentul este organizat de Filiala Braşov a Uniunii Scriitorilor din România, în parteneriat cu Grupul-de-litere-sunete-si-culori „Caii verzi de pe pereţi”, şi face parte din proiectul european intitulat identităţile şi experienţele comunităţilor – vectori ai dezvoltării economico-sociale”

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate