blog-logo

Cum pot reveni băsiştii la guvernare ?

ghiseIntrebarea din titlu are un raspuns simplu: basistii pot reveni la guvernare prin voturi pentru PNL, PMP si USR. Cand au guvernat, ei impreuna cu UDMR au taiat salariile si pensiile.

Cine ii poate opri pe basisti sa revina la Guvernare prin premierul Ciolos ? Cetatenii prin votul lor de duminca 11 decembrie. Cum ?  Votand ALDE sau PSD.

Adica votand un partid liberal, ALDE sau votand un partid social democrat. PSD si ALDE,  cand au guvernat au crescut salariile si pensiile.

In februarie 2014,  dupa un an si doua luni de la alegerea romanilor pentru USL cu  peste 60 % in Parlament, PNL si-a tradat electoratul, a rupt alianta cu PSD  si a distrus guvernarea USL. Brusc, PNL a descoperit ca „cei rai “ sunt PSD si nu PD-L pe care i-au ponegrit opt ani de zile( intre 2006-2014).

PNL isi mai zice liberal doar prin abuz de limbaj. La 17 mai 2014,  a doua zi dupa alegerile europarlamentare,  tradandu-si alegatorii (din nou), PNL a decis sa paraseasca Internationala liberala si sa treaca in familia politica europeana a Partidului Popular European = PPE.

A doua tradare a PNL fata de electoratul sau. Oare duminca cetatenii vor mai vota pentru a oferi sansa PNL pentru o noua tradare fata de romani ? Din familia politica PPE  mai fac parte PMP al lui Traian Basescu si UDMR.

Timp de zece ani Traian Basescu a reprezentat popularii romani in conducerea PPE. Este clar ca daca PNL +PMP+UDMR+USR vor aduna impreuna 47 % la alegerile parlamentare il vom avea in continuare premier pe Ciolos, premierul impus de straini prin presedintele Iohannis pentru “Guvernul sau“.

Aceasta este miza: sustinatorii premierului Ciolos, impreuna, vor aduna sau nu 47 % din voturi ?! Restul de 4 %, pana la majoritate parlamentara  le vor asigura cei 18 deputati ai minoritatilor nationale.

La Congres, in 28  iunie 2014, PNL a decis sa fuzioneze cu basistii PD-L-isti care au taiat salariile si pensiile romanilor si au dublat datoria publica a tarii.

PPE va vrea sa impuna la noi din nou un guvern Ciolos sustinut de popularii din Romania, adica PNL + PMP+UDMR plus soroistii USR. Acum, PNL vrea sa ii readuca la guvernare pe Emil Boc si echipa lui sinistra de basisti, mascati in liberali.

Intre 2006 si 2014,  PNL i-a hulit pe basistii din PD-L apreciindu-I ca “ tradatori, hoti si incompetenti”. Acum PNL ii propune pe acesti basisti, fosti PD-L-sti  ca autentici liberali, “de dreapta“… Numai ca chiar ei, PNL nu ma sunt liberali. Si atunci ii trag cu propaganda cum ca “sunt de dreapta “.

Ei, basistii din PD-L, au fost “de stanga “ intre 1990 si 2005, in familia europeana a social democratilor. Condusi de Traian Basescu, PD-L  a trecut intr-o noapte de la social-democrati la populari. Pentru basisti tradarea face parte din spiritul lor. “Lupul isi schimba parul dar naravul ba “. PNL, se vede treaba  le-a asimilat acest spirit.

Dacian Ciolos, premierul lui Soros este personajul de continuitate al regimului prezidential Traian Basescu. Ciolos a fost promovat de catre Traian Basescu drept ministru al agriculturii, apoi consilier prezidential, apoi comisar European si sustinut ca premier. Tot Basescu, acum un an, (potrivit presei)  l-a consiliat doua ore, acasa la el, pe  Ciolos cu o seara inainte de a-si anunta echipa guvernamentala.

Descrierea de mai sus vrea sa arate ca daca se voteaza PNL sau PMP sau USR sau UDMR inseamna vot pentru Ciolos premier. Adica, austeritate, blocari de cresteri de  salarii si pensii, sustinerea intereselor multinationalelor si blocari de absorbtie a fondurilor europene. Adica, pro-straini cu interesele lor si anti-romanism.

Sunt minciuni cele descrise mai sus ? E trist de recunoscut dar cele descrise sunt adevaruri.

Duminica, la alegeri, se infrunta doua tabere politice. O tabara politica este formata din sustinatorii premierului Ciolos, adica PNL+ PMP+USR + UDMR. Acestia, cand au guvernat au taiat salariile si pensiile romanilor si au dublat datoria publica a tarii.

Ei pot fi opriti de la guvernare doar prin votul pentru ALDE sau PSD, alianta politica alternativa  a celor care au crescut salariile si pensiile atunci cand au guvernat.

Romanii sa isi decida soarta !

  • Ioan Ghise
  • candidat ALDE Brasov la Camera Deputatilor.

Comandat de ALDE Brașov, COD AEP 11160008

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate