blog-logo

Ceremonial militar, parada Junilor şi spectacole, de Ziua Naţională

Ceremonial militar, parada Junilor şi spectacole, de Ziua Naţională

În Braşov, cu ocazia Sărbătorii Marii Uniri, manifestările cultural-religioase-ostăşeşti au loc în mai multe locuri.

Militari aparţinând Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” din Braşov vor participa la ceremonialul militar şi religios care se va desfăşura cu această ocazie de la orele 10.00, în faţa Prefecturii Braşov.

De la ora 12.00, în Piaţa Unirii din Braşov, braşovenii şi turiştii sunt invitaţi la festivitatea dedicată Zilei Naţionale a României, organizată de Uniunea Junilor din Şcheii Braşovului şi Braşovul Vechi, în parteneriat cu Serviciul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Braşov.

Manifestarea va debuta cu un serviciu religios dedicat memoriei eroilor neamului, Te Deum, oficiat de către un sobor de preoţi de la parohia Bisericii Sfântul Nicolae din Scheii Braşovului. Între orele 12.30- 13.00 urmează depunerea de coroane la Monumentul Eroului Necunoscut din Piaţa Unirii.

Alte articole:   29.11.2020 - 5.554 cazuri noi de infectare cu COVID 19 în ultimele 24 de ore, dintre care 364 la Brașov

Momentul este cu atât mai important cu cât în acest an s-au implinit 100 de ani de la Bătălia Braşovului şi de la prima instaurare a administraţiei româneşti în Braşov. Alături de juni, sunt aşteptaţi să depună coroane reprezentanţi ai autorităţilor locale, instituţiilor publice, asociaţii şi ONG-uri.

Cei aflați în Brașov vor fi invitați să se prindă în horă, în cadrul unui spectacol de muzică populară alături de un ansamblu folcloric coordonat de Adrian Văluşescu va oferi publicului un spectacol de muzică specifică Ţării Bârsei şi Ardealului, programat între orele 13.00- 15.30. Spectacolul folcloric va fi deschis în mod tradiţional, prin jucarea vechii hore a junilor.

Alte articole:   Hochei: Radim Valchar a fost ales „jucătorul săptămânii” în Liga Erste

De asemenea, în Piaţa Gării din Predeal, vânătorii de munte predeleni vor prezenta o expoziţie de tehnică, armament şi echipamente de alpinism între orele 09.00-10.00, iar începând cu ora 10.00 va avea loc o ceremonie militară şi religioasă cu depuneri de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Eroilor din Piaţa Gării.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.