blog-logo

Luminile de sărbători la Brașov se aprind pe 6 decembrie

Atât poate Brașovul, în fiecare an. Sau atât pot cei care sunt la butoane în Primărie...

Atât poate Brașovul, în fiecare an. Sau atât pot cei care sunt la butoane în Primărie…

A devenit deja o tradiţie ca luminile de sărbători să se aprindă la Braşov pe 6 decembrie. O noutate din acest an sunt vedetele care vor concerta în Piaţa Sfatului, după ce în ultimii ani au fost doar spectacole de colinde.

Luminile de sărbători vor fi aprinse în 6 decembrie la ora 17.30. Anul acesta vor concerta în Piaţa Sfatului  Andra, Lidia Buble, Corul de Copii Unison şi Corul Unison Stars. O noutate în acest an este şi zona specială pentru fotografii din Piaţa Sfatului.

Roşu, auriu şi argintiu sunt culorile luminiţelor şi ornamentelor de iarnă din acest an. Pe stâlpii din jurul Parcului Central, pe bulevardele Eroilor şi N Iorga, precum şi în zona Casa Armatei, ornamentele vor fi în forma unor globuri cu beteală, argintii cu dimensiuni de 3 x 1,56 metri. De la Rectorat pe strada Mureşenilor şi Şirul Dima, vor fi montate pe stâlpi panouri cu dimensiunea de 3 x 1 metri, cu fundiţe roşii luminoase, completate de figurine în formă de acadea, turtă dulce şi steluţe, aurii şi argintii.

Alte articole:   CNAIR a închis mai multe benzinării pe Autostrada A1 București- Sebeș– Nădlac 

Tavanul de ghirlande luminoase de pe strada Republicii va fi păstrat şi în acest an, iar municipalitatea intenţionează să îl extindă şi pe străzile Michael Weiss, Apollonia Hirscher (partea pietonală, dintre Piaţa Sfatului şi strada Poarta Şchei), Piaţa Enescu, Diaconu Coresi şi Postăvarului. De asemenea, îngerii luminoşi de la intrarea pe strada Republicii vor fi înlocuiţi cu două figurine înfăţişând cea mai cunoscută reprezentare a Spărgătorului de nuci.

În Piaţa Sfatului, cei nouă stâlpi de iluminat public vor fi ornaţi pe acelaşi model ca bradul pentru a fi replici mai mici ai acestuia, acesta fiind un alt element de noutate în acest an. Bradul, ca şi stâlpii, vor reuni toate cele trei culori ale luminiţelor din restul zonelor, respectiv roşu, auriu şi argintiu.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.