blog-logo

Creăm asistați social = votanți siguri pentru sistem

gabriel-antoheAstăzi în România : rata abandonului școlar este de peste 19%. 24 % dintre tinerii sub 25 de ani sunt șomeri. 1 din 5 tineri renunță la școală după majorat.

Potrivit celor mai recente cifre prezentate de Eurostat, în Romania rata abandonului școlar este de peste 19% deși ne-am asumat un nivel de 11%. Cauzele acestui fenomen sunt multiple. Mulți dintre profesori transmit cunoștințe și atât. Cert este faptul că programa școlară extrem de aglomerată nu le permite să dea o finalitate practică cunoștințelor predate.

Potrivit Centrului de Evaluare și Analize Educaționale, aproximativ 42% dintre elevii români de 15 ani sunt analfabeți funcțional, față de o medie europeană de 20% cu ținta de 15% până în 2020. Doar că a merge la școală nu este suficient.Copiii știu să scrie, să citească sau să opereze calcule, dar nu înțeleg semnificația textelor. În consecință, avem un număr foarte mare de tineri care la finalul studiilor sunt incapabili să utilizeze noțiunile acumulate în timpul școlii. De asemenea, un procent semnificativ dintre acești tineri nu doresc să muncească după ce au renuntat la școală.

Alte articole:   „Fii în centru!”: Un milion de euro pentru proiectele studenților Universității Transilvania

Conform unui alt studiu realizat de  Organizația Mondială a Sănătații în rândul elevilor din clasele V-VIII, se arată că unul din trei elevi fumează și, mai mult, 29% fumează zilnic. Urmarea? România ocupă locul întâi în Europa în privința numărului de decese provocate de bolile de inimă și respiratorii.

Sportul, de performanță sau doar de plăcere, este pentru cei mai mulți doar o îndeletnicire periodică, de conjunctură. Oricum, este privit ca un lux limitat de ,,preocupările serioase” cum ar fi rețelele de socializare ori jocurile în spațiul virtual. O zi din viața unui tânăr din România pendulează între trendurile mondene ,,obligatoriiˮ și corvoada impusă de părinți, în ,,cârdășieˮ cu aliații lor tradiționali – profesorii, cu unic obiect de activitate: școala. Nu spun educația. În concepția mea, tată a doi copii aflați ambii pe băncile școlii, astăzieducația ≠ școală.

Alte articole:   Festivalul Internațional de Teatru Maghiar, la Teatrul Sică Alexandrescu

Tinerii noștri au încă pasiuni. Lucru de mirare într-o societate infestată de automatisme,clișee stereotipe și de autism socio-politic. În timp ce generațiile ,,matureˮ se străduiesc să distrugă orice apare ca stând încă în picioare pe plan economic, social, spiritual ori științific, generațiile aflate la vremea autodefinirii intră, înainte de a conștientiza rolul pe care îl au, într-o furibundă competiție a falsificării propriei identități.

  • Cum ar fi arătat situația dacă nu am fi fost în UE ?
  • Cum va arăta dacă vom continua cu aceleași politici, cu aceleași partide și cu aceiași politicieni ?

George Antohe, 

candidat PMP Brașov la Senat

comandat PMP Braşov, COD AEP 11160002

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.