blog-logo

Arhanghelul Raul a ajuns și la Brașov

lansare ovidiu eftimie

Lansare carte SF Ovidiu Eftimie

Romanul lui Ovidiu Eftimie este un science fiction românesc în care spaţii banale, precum cartierul Pantelimon, gara din Braşov, un birou din Ministerul Transporturilor sau trenul spre Teiuş sunt scene pentru discuţii despre călătorii în timp şi lupte cu fiinţe multidimensionale – toate pentru a preveni Apocalipsa. Personajele sunt oameni de zi cu zi: un creativ publicitar, un naş de tren, un politician, un agent, tipologii la care cititorul nu se va mai uita niciodată cu aceiaşi ochi după ce-i va vedea în acţiune. „Din primii bani de plugușor mi-am luat primele cărți de pe tarabele de la Orizont – cartea nr. 1 din Colecţia Nautillus, Philipp K. Dick – „Vânătorii de recompense” și mi-am zis «wow! ce fain ar fi să scriu și eu o carte», Am reuşit după vreo 20 de ani”, le-a spus Ovidiu Eftimie prietenilor şi admiratorilor veniţi la lansarea cărţii la Braşov.

Alte articole:   Bacalaureat 2021: 900 candidați, înscriși pentru a susține examenul, în sesiunea de toamnă

Cel care a preluat apoi oficiul de gazdă a evenimentului este jurnalistul Adrian Teacă. „Mă sună Ef(timie) la începutul săptămânii, că trebuie să vorbesc la lansare. Ce dracu să vorbesc eu la lansare? Nici nu am carte, nici nu știu ce să spun… Mi l-am amintit acum 18 ani, un lungan deșirat, slăbănog, care râdea într-una, mereu pus pe bancuri, cu un umor caustic, care trecea prin tine ca săniuța (brand naţional de vodcă cu mare priză la public – n.r.) pe vremuri. În ciuda diferenței de vârstă, ne-am împrietenit. De ce îmi spune domn profesor? Probabil că atunci când cerea o țigară era mai convingător. Cred că la acea vreme s-a adunt vreun tir cu ţigări. Apoi, vreau să vă aduc aminte un alt moment. Își făcuse un blog, unde îl tăvălea pe omul nostru din Buruienești zilnic. Nu ştiţi cine e? Moldoveanul suprem din Braşov. Era atât de enervat că s-a dus la un anumit organ și a întrebat cum poate să-i închidă blogul. I-au spus să-şi vadă de treabă, că nu pot să i-l închidă.

Alte articole:   Proiect: Sancțiuni mai dure pentru șoferii care conduc pe contrasens pe autostradă sau pe banda de urgență

Revenind la carte, cred că foarte bună ar fi continuarea cosmodromul din Buruienești. Chiar ar trebui să faci o continuare și la carte. Mai mult, eu am citit cartea aceasta şi am încercat să îmi imaginez fiecare clipă. Pentru mine a fost ca un un film şi chiar ar trebui, la modul serios, să faci un film….”.

Oameni buni, dacă vreţi să aveţi parte de câteva momente sublime de umor sănătos, iar cei care au trăit în Braşov în ultimii 30 de ani să îşi aducă aminte de multe locuri care au dispărut, citiţi „Arhangelul Raul”. O puteţi comanda online pe site-ul editurii Nemira sau de la librării.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.