VIDEO Jucării de la Moş Crăciun cu… droguri

jucarii-droguriPatru bărbaţi, membri ai unei grupări specializate în traficul de droguri, dintre care trei brăileni, au adus în ţară importante cantităţi de cannabis şi cocaină, marfa fiind ascunsă printre jucăriile specifice de Crăciun. Procurorii DIICOT şi poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate i-au pus la pământ pe cei care făceau afaceri cu droguri de mare risc. Marfa era adusă de peste hotare şi împrăştiată pe meleagurile brăilene iar afacerea dura de ceva timp.

Gruparea a fost destructurată la data de 24 noiembrie, când poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Brăila şi cei ai Direcţiei Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţiei Române, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Brăila, i-au depistat în flagrant delict, în municipiul Braşov, pe trei brăileni, cu vârste cuprinse între 19 şi 40 de ani.

Aceştia transportau în bagaje aproximativ 1.000 de grame de canabis, ascunse în interiorul unor jucării şi nu orice jucării, ci chiar cele care îl reprezentau pe Moş Crăciun. Poliţiştii au efectuat apoi 11 percheziţii în judeţele Brăila şi Ilfov, de unde a fost indisponibilizat un autoturism şi ridicate mai multe laptopuri, telefoane mobile, 11.000 euro şi 8.900 lei, rezultate din vânzarea drogurilor.

Pe lângă cei trei brăileni, în afacerea cu droguri era implicat şi un tânăr din oraşul Pantelimon, care s-a trezit şi el cu mascaţii la uşă. Tânărul de 29 de ani a fost prins chiar în timp ce se pregătea să comercializeze 548 de grame de canabis, 88 de grame de cocaină şi 58 comprimate de ecstasy. Cei patru traficanţi au fost reţinuţi şi vor fi prezentaţi instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic intern şi introducerea în ţară, fără drept, de droguri de risc. Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul poliţiştilor de combatere a criminalităţii organizate din judeţele Arad, Ilfov şi Braşov, al celor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, precum şi al jandarmilor brăileni.

Alte articole:   Ministrul Muncii: ,,Cer inspectorilor şefi ai ITM să iasă din locurile comode în care stau cu aer condiţionat şi să meargă în teren''

Cine sunt afaceriştii cu droguri

Procurorii au arătat clar care sunt persoanele care făceau rost de droguri, de unde le aduceau şi cum le furnizau doritorilor. Cert este că acum, traficanţii au fost învinşi, asta după câteva luni de activitate intensă.

La data de 25 noiembrie,  procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Brăila au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a  inculpaţilor Gîscă Enache Ionuţ, zis „Yoplait”, Gagu Cătălin Gabriel, Mirescu Nicolae Auraş şi Stancu Cristian, aceştia urmând să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.  Anchetatorii au arătat că, începând cu luna aprilie 2016, inculpatul Gîscă Enache Ionuţ, zis “Yoplait”, procura, depozita şi revindea droguri de risc – cannabis, în municipiul Brăila. Acesta îşi procura drogurile din mai multe surse, una dintre ele fiind inculpatul Gagu Cătălin Gabriel, cel care aducea drogurile de la un furnizor situat în oraşul Pantelimon, judeţul Ilfov, sau din alte surse. “În cursul lunii noiembrie 2016 a rezultat faptul că inculpatul Gagu Cătălin Gabriel, instigat de inculpatul Mirescu Nicolae Auraş, urma să se deplaseze în Spania, de unde trebuia să achiziţioneze o cantitate de cannabis, pe care să o aducă pe teritoriul României şi să o comercializeze în municipiul Brăila. Inculpatul Mirescu Nicolae Auraş avea şi rolul de finanţator al operaţiunii. La data de 17 noiembrie 2016, inculpatul Gagu Cătălin Gabriel a plecat cu avionul, către Barcelona-Spania, cu un bilet achiziţionat de inculpatul Mirescu Nicolae Auraş, iar la data de 21 noiembrie 2016 a ridicat de la o agenţie de furnizare de servicii financiare suma de 2.000 euro, expediată din România de către inculpatul Mirescu Nicolae Auraş, prin intermediul unui martor. Din suma primită, inculpatul Gagu Cătălin Gabriel a cumpărat circa 1 kg. Cannabis, l-a disimulat în bagaje, şi a început deplasarea către ţară cu un autocar care avea destinaţia Braşov”, au stabilit procurorii DIICOT.

Alte articole:   Ministrul Finanțelor a anunțat cu cât se măresc pensiile

Drogurile cumpărate urma să ajungă pe teritoriul României iar traficantul programase să intre prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac. Anchetatorii au stat la pândă şi i-au pregătit surprize transportatorului de droguri, în miez de noapte. Astfel, la data de 24 noiembrie, înntre orele 1.00 – 2.00, pentru supravegherea unui traficant, s-a luat măsura îmbarcării la bordul aceluiaşi autocar a unui poliţist, concomitent cu supravegherea acestui mijloc de transport în comun şi a lui Mirescu Nicolae Auraş, aflat în municipiul Brăila. În jurul orei 3.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac a ajuns autocarul aşteptat.

La data de 24 noiembrie 2016, poliţiştii care urmăreau aducerea pe teritoriul României a cantităţii de droguri cumpărată din Spania de către Gagu Cătălin Gabriel, au constituit în zona autogării Bartolomeu din municipiul Braşov un dispozitiv pentru depistarea şi prinderea în flagrant a traficanţilor.

Mirescu l-a rugat pe un amic să îl transporte cu autoturismul  la Braşov, el oprindu-se la locul preluării drogurilor. După ce Gagu Cătălin Gabriel s-a urcat în autoturismul care trebuia să îl aducă la Brăila au intervenit oamenii legii.

S-a constatat că fusese introdusă pe teritoriul României cantitatea de 981,5 grame cannabis. Organele de poliţie s-au deplasat pe raza localităţii Pantelimon, unde au realizat prinderea în flagrant şi a celeilalte surse de droguri – inculpatul Stancu Cristian. În cadrul acţiunii de prindere în flagrant şi a percheziţiei domiciliare au fost descoperite diferite cantităţi şi tipuri de droguri de risc şi mare risc”, au mai arătat anchetatorii.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.