blog-logo

Doua premii într-o săptămână pentru Remus Borza

remus-borzaIn cursul serii de ieri a avut loc Gala Ziarul Financiar 2016.  Publicatia economica a premiat cu aceasta ocazie cele mai valoroase companii, cele mai mari investiţii din piaţă, dar si cele mai spectaculoase evoluţii din mediul de afaceri romanesc.  La eveniment au participat nume grele ale comunitatii business din Romania, respectiv oamenii din spatele afacerilor de succes.
Dupa un deceniu de suprematie OMV Petrom, Hidroelectrica devenit „cea mai valoroasa companie din Romania”.  Remus Borza, cel care a coordonat proiectul insolventei Hidroelectrica, a primit marele premiu.  Reamintim faptul ca acesta este cel de-al doilea trofeu primit in doar o saptamana.  Pe data de 17 noiembrie 2016, Remus Borza a primit si premiul “Omul Anului in Energie”, oferit de Grupul de Presa Bursa in cadrul Galei “Invingatorii Crizei” .

Managementul companiilor de stat nu trebuie incredintat exclusiv pe baza de carnet de partid

In discursul sau, Remus Borza a tras inca o data un important semnal de alarma legat de politizarea managementului companiilor de stat.
„Hidroelectrica este dovada vie ca exista viata si dupa insolventa.  Spuneam pe 21 iunie 2012, ziua in care s-a deschis procedura insolventei Hidroelectrica.  Am stiut ca aceasta va face istorie.  Insolventa Hidroelectrica a aratat care este potentialul real al companiilor statului, ca si ele pot sa genereze incredere, stabilitate si profit, daca sunt administrate corect, daca managementul acestor companii este incredintat unor oameni recomandati de competente profesionale, de moralitate, de capabilitati manageriale si nu exclusiv de carnetul de partid.  Sper ca lucrul asta sa-l inteleaga si statul, sa depolitizeze companiile de stat.  Atlfel, vor fi condamnate la arierate si somaj.  Companiile de stat reprezinta veritabile motoare de crestere economica si piloni de stabilitate sociala“, a declarat Remus Borza, candidat ALDE Brasov la Camera Deputatilor.

 De la cea mai indatorata, la cea mai valoroasa companie din Romania

„Parcursul Hidroelectrica a fost unul sinuos, extreme de dificil. Am recurs la multe sacrificii ca sa ajungem azi aici.  Am preluat acum 4 ani cea mai indatorata companie din Romania, cu peste 1 mld de Euro datorii.  In 2016, acum vreo 4 luni de zile, am redat-o tarii si celor 2 actionari cu 0 datorii, o premiera in economia postdecembrista a Romaniei. Am preluat o companie pe pierderi de 170 mld de euro, in 2016 am redat-o statului si tarii ca o companie profitabila, asta inseamna anual un profit de 500 milioane de euro din exploatare.  Am preluat-o in 2012 cu o trezorerie neta negativa de 763 de milioane de lei si am lasat-o cu 1.8 mld de lei in conturile societatii.  Anul trecut a obtinut un profit operational EBITDA de 68% din cifra de afaceri , iar anul acesta ne-am propus un profit operational EBITDA de 69% din cifra de afaceri, un profit bugetat de 1.4 mld de lei.

Succesul Hidroelectrica, datorat muncii în echipă

Succesul Hidroelectrica a reprezentat si sacrificii, dar si foarte multa munca in echipa. “Vreau sa multumesc celor 5239 de angajati Hidroelectrica din 2012, astazi mai sunt 3200, restructurarea, eficientizarea Hidroelectrica s-a facut si cu costuri sociale.  Am denuntat si renegociat 481 de contracte cu binecunoscutii “baieti destepti din energie” , a conchis Remus Borza.
  • Comandat de ALDE Brașov
  • COD AEP 11160008
Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   ONE66 Central Residence, complex imobiliar premium în inima Brașovului

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate