blog-logo

Cinci măsuri pentru relansarea sectorului economic

gabriel-antohe2Politicile economice adoptate și implementate de guvernanți sunt puternic influențate de considerente politice. Aceste influențe, resimțite cu precădere în anii electorali, bulversează toată construcția anterioară, anulând efectele unor legi bune prin măsuri populiste.

În consecință, propun următoarele cinci măsuri:

  1. toate creșterile de salarii și pensii din sistemul bugetar să se faca în raport invers proporțional de 1:5 , adică, la orice majorare, salariul/pensia minim(ă) să crească de 5 ori mai mult decât salariul/pensia maxim(ă) din același sector de activitate.
  2. scutirea de impozit pentru o perioadă de minim 3 ani pentru toate noile investiții productive (industrie, agricultură, construcții, turism, indiferent de dimensiunea investiției, dar nu și pentru comerț).
  3. scutirea de impozit pentru o perioada de minim 3 ani pentru toate investițiile în domeniul cercetare – dezvoltare – inovare.
  4. sistem fiscal predictibil, prin interzicerea adoptării de noi modificări ale actelor normative incidente pentru o durată de minim 3 ani.
  5. reformă legislativă în domeniile sănătate, învățământ și pensii, urmată de interzicerea adoptării ulterioare de noi modificări legislative pentru o durată de minim 3 ani.
Alte articole:   Ministrul Educației, după apariția noii tulpini: Interesul pentru deschiderea școlilor se păstrează

Pentru a crește nivelul de trai, trebuie să producem mai mult. Pentru aceasta, trebuie să stimulăm mediul economic privat. Apoi, trebuie ca, înainte de a ne împrumuta, să utilizăm și să distribuim corect ceea ce avem.

Daca partidele „de stânga” propun măsuri liberale, respectiv reduceri masive de impozite, eu cred ca am datoria morala să propun măsuri adecvate pentru îmbunătățirea climatului social și diminuarea inechităților existente între diferitele categorii de funcționari.

  •  Gheorghe Gabriel ANTOHE
  • candidat PMP la Senat

comandat de PMP Brașov

COD AEP 11160002

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate