blog-logo

Record pe piaţa imobiliară, din Braşov

bloc-de-locuintePotrivit studiului de piaţă Residential Market 2016 Overview al companiei de consultanţă imobiliară Coldwell Banker Affiliates of Romania, aproximativ 30.000 de locuinţe urmează să fie finalizate pâna la finalul acestui an în proiecte rezidenţiale, la nivel naţional.

În 2016, cele mai mari pieţe rezidenţiale regionale din ţară, după Bucureşti, au fost Cluj – Napoca, Constanţa şi Sibiu, cu peste 2.000 de unitati estimate spre livrare in fiecare din aceste zone, urmate îndeaproape de Braşov, Iaşi şi Timişoara.

Cele mai mari grade de absorbţie a noii oferte, de peste 90%, s-au înregistrat în Cluj – Napoca şi Braşov potrivit studiului Residential Market 2016 Overview, procentul achiziţiilor realizate prin finanţare bancară fiind unul foarte redus, comparativ cu alte regiuni, precum Bucureşti.

„Dat fiind faptul că există dezvoltări imobiliare care, deși nu sunt construite și au termene de predare chiar și în 2018, sunt deja contractate, putem afirma că piața imobiliară brașoveană se bucură de o dinamică extraordinară. Programul Prima Casă a contribuit la absorbția imediată pentru tot ceea ce însemnă construcție nouă finalizată, lucru care a contribuit la contractarea din partea celor care nu au o necesitate imediată de spațiu locativ a apartamentelor cu termen de predare chiar și peste 2 ani”, ne-a declarat Nicole Rosnovăț, managing partner în cadrul Coldwell Banker Alpin, filiala brașoveană a CBAR, citează constructbursa.ro

Cel mai mare dezvoltator, din Braşov, a început construcţia a 14 blocuri cu 800 de locuinţe în cartierul Tractorul şi estimează că va definitiva, pâna la finele anului 2020, circa 3.500 de apartamente în zona de nord a oraşului.

Alte articole:   Ce spune primarul Allen Coliban despre deschiderea AFI Braşov VIDEO

La nivel local, dezvoltatorii, plănuiesc să construiască în total 1330 de locuințe în cartierul Tractorul, pe un teren în suprafață totală de 59.637 de metri pătrați.

În 2016, piaţa imobiliară din Braşov a avut o creştere spectaculoasa faţă de anul precedent, având în continuare un mare potenţial.

La nivel naţional numărul livrărilor de locuinţe a crescut cu 20% fată de anul anterior, iar datele Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară indică o majorare cu 8,6% a numărului de tranzacţii încheiate în primele nouă luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară din 2015 şi se estimează că va atinge un nou record.

Foto: primacasa.ro

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.