blog-logo

Încă zece autobuze, second-hand, pentru parcul RAT Braşov

autobuz-ratRegia Autonomă de Transport Brașov a finalizat procedura de achiziție a unor autobuze folosite, în aceste zile intrînd în parcul Regiei 10 autobuze Mercedes-Benz Citaro, aflate într-o stare tehnică excelentă. Ele au fost cumpărate printr-o procedură de achiziție online prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice, valoarea totală a tranzacției fiind de 1.083.948 lei, fără TVA, anunţă Regia. Mijloacele de transport, al căror an de fabricație este 2001, au fost furnizate de o firmă din Sibiu, după ce le-a importat din Elveția și îndeplinesc toate condițiile pentru a circula pe drumurile publice din România.

Autobuzele, cu 99 de locuri, dintre care 34 pe scaune, vor intra în circulație în municipiul Brașov după ce vor parcurge procedura de înmatriculare și după ce vor fi dotate cu toate componentele necesare sistemului de e-ticketing. Autobuzele sînt dotate cu filtre de particule, astfel că respectă valorile limită impuse de Directiva CE 46/2007, modificată prin Directiva CE 385/2009, privind emisiile poluante, respectiv echivalentul normei EURO 4.

„Această achiziție a fost realizată pentru a ameliora starea parcului auto al R.A.T. Brașov și în spiritul tuturor demersurilor noastre menite să crească calitatea serviciului de transport public. În derularea procedurii am acordat o atenție sporită condițiilor referitoare la mobilitatea persoanelor cu dizabilități, astfel că am achiziționat 10 autobuze cu podea joasă, dotate cu afișaj electronic, de mari dimensiuni, pe trei părți și cu rampe de acces pentru cărucioare. Tot în ceea ce privește siguranța călătorilor, am contractat aceste autobuze care sînt prevăzute cu dispozitive care nu permit rularea cu ușile deschise și cu echipamente care asigur[ redeschiderea ușilor atunci cînd între ele a fost prins un corp cu o grosime mai mare de 80 de mm”, a spus directorul general al R.A.T. Brașov, ing. Cristian Radu.

Potrivit aceleiași surse, dotarea cu trei uși, amplasamentul și dimensiunile acestora, precum și configurația saloanelor de pasageri și a platformei de urcare, ce asigură o bună circulație a călătorilor și o încărcare uniformă a vehiculelor, fac ca aceste autobuze să poată fi exploatate în condiții foarte bune inclusiv pe trasee precum cel al liniei 20, spre Poiana Brașov.
Mijloacele de transport în comun recent achiziționate sînt dotate cu cutii de viteze automate cu 5+1 viteze, cu retarder încorporat, astfel că ele funcționează fără șocuri în regimul de pornire sau frînare. Instalațiile de încălzire și ventilație asigură pe timp rece condițiile de confort termic necesar călătorilor și șoferului, astfel încît să nu se producă aburirea geamurilor sau a parbrizului.

Alte articole:   Pâinea şi produsele de panificaţie nu reprezintă un vector de transmitere a coronavirusului

Foto: ratbv.ro

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate