blog-logo

Niciun director nu a obţinut punctaj maxim, la Braşov

inspectoratul scolar brasovÎn urma concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct, niciun candidat nu a reuşit să obţina media 10, la cele trei probe. Evaluarea CV-ului a fost proba de foc, iar cele mai multe situaţii de respingere a candidaturilor fiind  înregistrate la această probă.

În total, la examenul pentru ocuparea posturilor de conducere din unităţile de învăţămînt s-au înscris 253 de candidaţi, dintre care 26 nu s-au prezentat, doi s-au retras după prima probă, iar 65 au fost respinşi. Ceilalţi au fost declaraţi admişi, reuşind să depăşească pragul minim impus de 35 de puncte.

Cel mai mare punctaj obţinut la concurs este al candidatului pentru funcţia de director al Colegiului Naţional „Andrei Şaguna“ şi anume 147,25 pct. Performanţa aparţine prof. Cezar Boghici care a obţinut 47,75 puncte la proba scrisă, 48,75 la evaluarea CV-ului şi 49,75 la proiectul de management.

Alte articole:   Expoziție documentară la Aula Sergiu T. Chiriacescu

Următoarea medie după cea a prof. Boghici a fost obţinută de Daniela Forescu, candidata pentru funcţia de director a Grădiniţei cu program prelungit „Căsuţa bucuriei“. Daniela Forescu a obţinut 146,8 puncte şi este singura care a reuşit două punctaje maxime – unul pentru CV şi unul pentru proiectul de management.

Rezultate mari, de peste 140 de puncte, au obţinut şi viitorii directori şi directori adjuncţi de la Şcoala Gimnazială nr. 5 Braşov, Colegiul pentru Agricultură şi Industrie Alimentară Prejmer, Colegiul „Grigore Antipa“, Şcoala Gimnazială nr. , Colegiul „Emil Racoviţă“ Braşov, Şcoala Gimnazială Moieciu de Jos, Liceul Teologic Făgăraş, Clubul Copiilor Victoria şi Şcoala Gimnazială nr. 2 Braşov.

În mediul rural cel mai mare punctaj l-a obţinut candidatul pentru funcţia de director de la Școala Gimnazială Moieciu de Jos, profesor Marius Olteanu – 140,125p.

Alte articole:   S-a redeschis Centrul de vaccinare anti-COVID din Prejmer

La Braşov sunt disponibile 183 de posturi de directori şi 82 de directori adjuncţi. Sânt însă şi 31 de grădiniţe şi şcoli, cele mai multe din mediul rural, unde nimeni nu a vrut să fie director. Nici pentru posturile de la Liceul de Muzică din Braşov nu s-a înscris vreun candidat.

Cei nemulţumiţi de rezultate pot depune contestaţiile miercuri în intervalul orar 8.00-12.00.

Contestaţia la proba de interviu se depune la registratura Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov. Soluţionarea contestaţiilor şi afişarea rezultatelor finale sînt prevăzute pentru intervalul 24 noiembrie – 9 decembrie 2016.

Ministerul a decis ca evaluarea acestor contestaţii să fie făcută de o comisie din alt judeţ decât cel în care a fost susţinută proba.

Alte articole:   Adidași bărbați: de ce trebuie să ții cont atunci când îi alegi

Ultima etapă a concursului, validarea în Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar a rezultatelor finale şi transmiterea acestora la minister, este programată pentru 16 decembrie 2016.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.