blog-logo

Omul de afaceri chilian Rafael Garay a primit arest la domiciliu în Brașov

rafael-garayMagistraţii Curţii de Apel Braşov au decis plasarea în arest la domiciliu a celebrului om de afaceri chilian Pita Rafael Eduardo Garay, dat în urmărire internaţională, care a fost reţinut într-un mall la Braşov după ce şi-a depus actele de căsătorie cu o româncă.

În acest context, judecătorii au luat „măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o durată de 20 zile, începând cu data de 19 noiembrie 2016 şi până la data de 8 decembrie 2016, inclusiv. În baza art. 221 alin. 1 Cod procedură penală plasează persoana solicitată în arest la locuinţa din municipiul Braşov şi impune persoanei solicitate Pita Rafael Eduardo Garay, obligaţia de a nu părăsi această locuinţa fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. În baza art. 221 alin. 2 Cod procedură penală pe durata arestului la domiciliu, persoana solicitată are obligaţia să se prezinte în faţa judecătorului de la Curtea de Apel Braşov sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat. În baza art. 221 alin. 4 Cod procedură penală atrage atenţia persoanei solicitate că în caz de încălcare cu rea credinţă a măsurii sau obligaţiei care îi revine, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării provizorii”.

Alte articole:   13 aprilie: 151 de cazuri noi de COVID-19, la Brașov

Sentința nu e definitivă și poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare. Procurii au constat decizia şi solicită ca afaceristul să fie arestat preventiv până când autorităţile din Chile trimit la Braşov cererea de extrădare.

Mai multe despre motivele pentru care Pita Rafael Eduardo Garay a fost dat în urmărire internțaională CITIȚI AICI!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate