blog-logo

Percheziții la firme în domeniul jocurilor de noroc

jocuri-norocPoliţia Română a făcut 313 percheziţii în 29 de judeţe și în București la locuințele unor persoane și la 16 firme din domeniul jocurilor de noroc, bănuite de evaziune fiscală și spălarea banilor.

Vor fi puse în aplicare 24 de mandate de aducere. La percheziții participă și poliţişti bucureșteni și ai inspectoratelor de poliţie judeţene Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Timiș, Vaslui și Vâlcea, precum şi jandarmi.

Pe raza județului Brașov au fost efectuate 12 percheziţii.

Din probele administrate, până în acest moment, a rezultat că, în perioada 2013 – prezent, a fost creat un mecanism infracțional în scopul fraudării bugetului de stat prin neînregistrarea în evidenţele contabile a tuturor veniturilor obţinute din exploatarea de aparate de jocuri electronice de noroc în săli deschise pe raza mai multor localități din județele mai sus menţionate.
Veniturile obţinute din exploatarea aparatelor de jocuri electronice de noroc sunt diminuate prin intervenţii directe asupra mecanismelor/sistemelor de contorizare ale acestora.

Principalele modalităţi concrete utilizate pentru falsificarea mecanismelor/sistemelor de contorizare ale terminalelor de jocuri de noroc electronice utilizate de persoanele cercetate constau în:

  • – modificarea parametrilor tehnici ai aparatelor prin resoftarea memoriilor de tip EEPROM, amplasate pe plăcile de bază ale terminalelor de jocuri de noroc;
  • – modificarea controlului mecanic de ieşire, metodă ce nu necesită intervenţia fizică în aparat;
  • – scăderea ratei în care se generează posibilitatea de câştig – prin instalarea unor dispozitive artizanale numite „frâne”care încetinesc acumularea procentajului la care este generată posibilitatea de câştiguri mari (JACKPOT).

Sumele neînregistrate în evidenţele contabile erau reintroduse ulterior în circuitul economic ca „împrumut asociat” pentru extinderea activităţilor în domeniul jocurilor de noroc.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Serviciul Județean de Protecția Plantelor cumpără... un patinoar artificial!

Leave a Reply

Your email address will not be published.