blog-logo

Maria Grecea considera ca PSD duce o campanie populista, platita din bugetul de stat

maria-greceaSăptămâna trecută, Partidul Social Democrat ne-a oferit o lecție despre cum se poate face campanie electorală pe seama bugetului de stat.

În data de 25 octombrie, Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege inițiat de Liviu Dragnea, care prevede eliminarea a peste 100 de taxe nefiscale.

Măsura PSD este o păcăleală. Aparent, vine în ajutorul românilor cu venituri mici, dar de fapt cu toții, inclusiv cei cu venituri mici, vor deconta pe alte căi această falsă generozitate. Modul în care PSD a înțeles să elimine aceste taxe denotă populism și întărește convingerea că acest partid rămâne unul incapabil să guverneze România cu responsabilitate.

Partidul Social Democrat a avut la dispoziție peste 3 ani, timp în care Victor Ponta a ocupat funcția de prim-ministru, pentru a elimina respectivele taxe în mod responsabil, identificând totodată modalitățile de atenuare a impactului bugetar. Dar nu a făcut-o și mai mult decât atât, s-a opus unor astfel de inițiative venite din partea Parlamentului.

Alte articole:   Câteva gânduri despre legumele primăverii, colorate și diverse

Să luăm ca exemplu taxele radio-TV. În 15 mai 2013, depuneam Propunerea legislativă pentru modificarea art.40 din Legea nr.41/1994, privind organizarea și funcționarea Societății Române de Radiodifuziune și Societății Române de Televiziune, prin care doream eliminarea respectivelor taxe. La acea vreme, Guvernul a trimis un punct de vedere prin care arăta că nu susține eliminarea taxelor respective, documentul fiind semnat chiar de Victor-Viorel Ponta. Mai mult decât atât, propunerea a fost respinsă definitiv de majoritatea PSD din Senat, în data de 6 noiembrie 2013.

Acum, după trei ani, dar exact înaintea campaniei electorale, parlamentarii Partidului Social Democrat s-au răzgândit și au eliminat taxele radio-TV, alături de multe altele. Vreau să vă amintesc că tot guvernul condus de Victor-Viorel Ponta a introdus numeroase taxe fiscale – acciza pe cafea, blănuri, bijuterii, sau taxa pe stâlp – și de care PSD nu suflă nimic.

Alte articole:   O nouă acțiune de ecologizare în orașul Râșnov

Acest demers demonstrează că PSD duce o campanie iresponsabilă, bazată pe populism și pe implementarea unor măsuri pe care viitoarea guvernare să nu le poată gestiona, deoarece liderii PSD știu deja că nu vor forma Guvernul nici din ianuarie 2017.

  • Maria Grecea,
  • deputat PNL de Brașov
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate