blog-logo

Ioan Ghişe: Tăriceanu a dublat, Ciolos a înghețat, Boc a tăiat salariile și pensiile

ghiseDe ce candidati ?

Raspuns: A ajunge ales reprezentant al cetatenilor in Parlament este o mare onoare pentru un politician. Intentionez sa continuu lupta politica dusa pentru cresterea accelerata a salariilor si pensiilor cetatenilor romani. Am lansat primul program politic in acest sens in august 2014. In 13 aprilie 2016 prin Declaratie politica in Parlament am aratat posibile resurse pentru a creste veniturile la buget ca sa existe banii pentru  pentru cresterea salariilor si pensiilor.

ALDE ce propune in acest sens ?

Programul economic al ALDE publicat pe Internet arata cum se pot obtine cresteri economice anuale de peste 5 %. Pe baza Programului de investitii de peste 100 miliarde de lei si bazat pe capitalul romanesc sprijinit politic, economic si fiscal se pot asigura banii  pentru cresterea veniturilor cetatenilor romani. Premierul Tariceanu a demonstrat si a facut ca intre 2004-2008 salariile si pensiile sa se dubleze. Aceasta fapta este un atuu al ALDE fata de toti ceilalti competitori electorali. Prin co-presedintele C.P. Tariceanu ALDE arata ca a facut si ca se poate face in timp  ce altii doar au promis sau mai rau au taiat salarii si pensii. Ma refer la PD-L-istii basisti ascunsi azi in PNL.

Alte articole:   Cîmpeanu: Toți elevii se vor întoarce la școală a doua zi după ce rata de infectare va scădea sub 1 la mie

De ce candidati doar pe locul  doi la deputati ?

Pentru ca asa mi s-a propus.

Cu ce slogan candidati?

“Cinste, experienta, competenta “.

Cum sperati sa poata fi implinit scopul politic, economic si social de crestere accelerata a salariilor si pensiilor ?

In Programul “ Romania bunastarii “ lansat de mine la 7 august 2014 am aratat care sunt tipurile de acorduri politice si parlamentare necesare pentru a creste anual salariile si pensiile potrivit dezvoltarii economce a tarii. Cu o majoritate parlamentara formata din PSD si ALDE s-ar putea implini scopul de crestere accelerat a salariilor si pensiilor. Premierii Adrian Nastase, C. P. Tariceanu si Victor Ponta au aratat si demonstrat ca PSD si ALDE au vointa politica si capacitatea de a creste salariile si pensiile. In schimb, Băsescu şi Boc au tăiat salarii si pensii, iar Ciolos a inghetat cresterea salariilor si pensiilor.

Alte articole:   Câteva gânduri despre legumele primăverii, colorate și diverse

De ce va cramponati discursul si actiunea politica de acest subiect: “ cresterea accelerata a salariilor si pensiilor “ ?

Raspuns: Potrivit art. 47 din Constitutie statul este obligat sa asigure cetatenilor un nivel de trai decent si masuri de protectie sociala.  Cresterea bunastarii cetatenilor este principala lor nevoie si este  un indicator decisiv pentru masurarea corectitudinii oricarei politici publice. Cat mai mult bine pentru cat mai multi. La noi in tara preturile bunurilor si serviciilor sunt la fel de mari sau chiar mai mari decat in tarile europene dezvoltate.

Salariile cetatenilor romani sunt printre cele mai mici din UE. De aceea ne pleaca din tara specialistii, tinerii, in mod special cei superior calificati,  medicii, profesorii etc. Daca vrem un viitor mai bun pentru noi si generatiile care vin este obligatoriu sa crestem accelerat salariile si pensiile. Pentru toate acestea,  tara are nevoie de un program de dezvoltare economica asa cum propune ALDE. Recomand celor care vor merge la vot sa il citeasca atent. Merita sa vada ca exista solutii economice si politice pentru mai bine.

Alte articole:   „Opera, la tine în școală!” – noul proiect al Operei Brașov

Ce sanse credeti ca aveti pentru a fi ales de pe pozitia doi de candidati deputati ALDE ?

Brasovenii, daca vor citi programul economic al ALDE, daca se vor gandi ca este adevarat ca in timpul premierului Tariceanu s-au dublat salariile si pensiile si  daca gasesc potrivite valorile de “ cinste, experienta si competenta politica “ pe care le propun atunci sper ca sa vina la vot cat mai multi si sa voteze ALDE. Brasovenii la fel ca toti cetatenii romani vor avea in Parlament exact reprezentantii pe care si-i doresc si in care au incredere. Sloganul electoral al partidului ALDE este “ALDE iti reda increderea“ !

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate