blog-logo

Ieva Ozolina regizoarea filmului ,,Tatăl meu bancherul’’, la Braşov

afis-film-bancherulIeva Ozolina, regizoarea filmului documentar ,,Tatăl meu bancherul’’ încheie seria de filme documentare KineDok powered by One World Romania edişia a-2a la Braşov. Aceasta va fi prezentă pe 5 noiembrie la HOF CAFE (Piaşa Sfatului, nr. 14) la proiecţia filmului său pentru a sta de vorbă cu publicul din Braşov. Intrarea este gratuită în limita locurilor disponibile.

Regizoarea de film este una dintre fiicele celui mai important bancher din Letonia anilor ‘90.  A absolvit Academia de Arte Frumoase din Letonia şi a lucrat ca artist şi designer de expoziţii, timp de mai bine de 10 de ani. În 2009 s-a înscris în programul de film al Academiei Letone de Cultură, cu scopul de a realiza un film documentar despre tatăl său dispărut. ,,Tatăl meu bancherul’’este primul său lungmetraj.

Alte articole:   Vreme caldă la sfârșitul toamnei. Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni

Filmul prezinta povestea lui Boriss Osipovs, fost profesor universitar, ce se bucură de un succes rapid in domeniul bancar, imediat după căderea URSS-ului. El părăseşte Letonia pentru a evita să fie arestat pentru operaţiuni ilegale. Cincisprezece ani mai târziu, familia lui primeşte o fotografie de la Interpol a unui domn în vârstă cu acelaşi nume, care trăieşte într-un azil psihiatric din Malaezia. Să fie el? În ciuda rezervelor familiei sale, fiica lui, regizoarea de documentare Ieva Ozolina începe o investigaţie pentru a afla adevărul despre bărbatul din fotografie. „Tatăl meu, bancherul” este o poveste emoşionantă despre un bărbat care se pierde în vremuri de schimbare şi despre fiica lui care speră să îl găsească.

Alte articole:   Accesul în mall, doar cu Certificat Verde. În biserică, fără restricții

Proiectia de film face parte din proiectul Kinedok powered by One World Romania, un program international de distributie de filme documentare creative in spatii neconventionale organizat de Asociatia One World Romania. Până la sfarşitul anului peste 280 de proiecţii sunt organizate în 28 de locatii din 25 de oraşe din ţară.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.