blog-logo

Gabriel Andronache: PNL susţine mărirea de salarii în Sănătate şi Educaţie, în forma propusă de Guvern

Gabriel Andronache: PNL susţine mărirea de salarii în Sănătate şi Educaţie, în forma propusă de Guvern

Deputatul liberal Gabriel Andromache a anunţat astăzi că modificarea Legii de aprobare a salariilor în domeniul Educaţiei şi a Sănătăţii, de căte PSD, în comisiile de specialitate la Camera Deputaţilor este o crimă economică şi un abuz fără prececent.

„PNL susţine adoptarea Ordonanţei de Urgenţă, cea care a fost dată de Guvern în 8 iunie 2016 şi care prevede măriri de salarii, reglementare care este în vigoare. Ceea ce doreşte PNL este adoptarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului. PNL nu va fi niciodată de acord cu ce a propus PSD în comisiile de specialitate, adică aruncarea în aer a bugetului României, atât pe acest an cât şi pe anul următor şi ceilalţi ani. La Camera Deputaţilor a ajuns legea de aprobare a ordonanţei pură, pentru că la Senat nu s-a mai luat în discuţie şi a fost adoptată tacit”, spune Andronache.

Alte articole:   „Bun găsit, domnule Mozart!” deschide Festivalul Mozart, online

La Camera Deputaților, mai spune liberalul, PSD a adus zeci de amendamente, care triplează impactul bugetar şi schimbă data de la care ar trebui aplicată ordonanţa, de la 1 ianuarie 2017 la 1 decembrie 2016. Transferând asupra bugetului actual această cheltuială, PSD încalcă mai multe legi, printre care cea privind responsabilitatea financiar-bugetară,  Legea 500 – privind finanţale publice, precum şi Constituţia.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al PNL Braşov, Aurelian Danu, a precizat că impactul economic ce poate fi provocat astăzi de către PSD, „care persistă în populism şi sacrifică mediul de afaceri”, aruncă România într-o criză financiară începând cu 2017.

„Acestă iniţiativă a PSD, populistă, dincolo de aspectele juridice, are darul să scadă încrederea mediului de afaceri pentru că, de fapt, ne duce la începutul anilor ’90, când predictibilitatea este încălcată în picioare. Avem nevoie de un Cod Fiscal coerent. În orice scenariu, fie că vorbim de asumarea de către PSD a depăşirii deficitului bugetar de 3%, fie raportarea unor date economice false de către reprezentanţii PSD, România este aruncată în criză”, a afirmat Danu.

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate