blog-logo

Procurorii DNA au luat la puricat contractele de la Parcul industrial Metrom

parcul industrial metromSurse judiciare spun că procurorii DNA au solicitat toate contractele încheiate de parcul industrial Metrom, mai ales că au fost depistate o serie de nereguli grave de către Curtea de Conturi, chestiune despre care am relatat, în exclusivitate, AICI!

La acea vreme, scriam că s-a acționat într-un mod similiar ca în dosarul pentru care fostul președinte al Consiliului Județean, Aristrotel Căncescu, este în acest moment în arestul Poliției Brașov.

Astfel, Metrom Industrial Parc SA a încheiat un contract cu Human Capital SRL Brașov, cu scopul de a livra „cursuri multimedia“, adică programe de învățare a lucrurului pe calculator (50 de pachete cu șapte tutoriale), la prețul de 27.280 de lei inclusiv TVA.

Alte articole:   Final de an trist pentru Kids Tâmpa în Liga Elitelor

Mai mult, achiziția nu se făcea nici măcar pentru angajații personalului administrativ al societății, ci… pentru instruirea celor de la societățile chiriașe în parcul industrial.

Tot în atenția DNA este un chiriaș al parcului industrial Metrom, fostul consilier judeățean Matei Gravil, alături tot de Aristotel Căncescu, în Dosarul Farmacia.

„În perioada 2013-2014, inculpaţii Matei Gavril şi Grama Lucia Cristina, în baza unei înţelegeri prealabile frauduloase cu inculpatul Căncescu Aristotel Adrian, au făcut demersuri pentru obţinerea nelegală a unei suprafeţe de 110 mp teren în incinta Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov. De fapt, inculpatul Matei Gavril identificase anterior oportunitatea deschiderii unei farmacii în curtea spitalului judeţean, locaţie care asigura cel mai bun vad comercial pentru o astfel de activitate, cu atât mai mult cu cât conducerea spitalului refuzase până la acel moment să permită amplasarea unei astfel de unităţi. Refuzul fusese motivat prin aceea că astfel ar fi fost avantajată o singură firmă care ar fi făcut concurenţă neloială celorlalte”, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Alte articole:   Un puști spera să dea lovitura vieții la o cofetărie, dar a fost prins de jandarmi

Firma lui Gavril, Licofrig SRL, care are contract de închiriere cu Parcul industrial Metrom, a intrat în insolvență, conform sentinţei civile nr. 1297/sind/26.10.2016, dispusă de Tribunalul Braşov. Prima şedinţă a Adunării Creditorilor va avea loc în data de 10.01.2017.

 

Distribuie dacă îți place!
  1. […] Surse judiciare spun că procurorii DNA au solicitat toate contractele încheiate de parcul industrial Metrom, mai ales că au fost depistate o serie de nereguli grave de către Curtea de Conturi, chestiune despre care am relatat… mai mult […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.