Edilii din Făgăraș au eliminat „taxa pe țeavă” de la Ecoterm

Valentin Clonț

Valentin Clonț, viceprimarul Făgărașului

Viceprimarul municipiului Făgăraș, Valentin Clonț, a anunțat, astăzi, că autoritățile locale au decis eliminara taxei pe țeavă, impusă prin regulamentului serviciului de alimentare cu energie termică. Această taxă era impusă tuturor făgărășenilor, indiferent dacă erau racordați sau nu la sistemul de termoficare. Modificarea urmează să fie aprobată și de către Adunarea Generală a Asociaților de la Ecoterm și apoi să intre în vigoare.

„La momentul adoptării acestei taxe s-a considerat că toți locuitorii trebuie să plătească căldura dată de țevile care trec prin subsolurile blocurilor sau prin apartamente. În acest moment sunt racordate 1.880 de locuințe, unde locuitorii plătesc 235 lei/Gcal, în contextul în care prețul de producție este 480 lei/Gcal, restul fiind subvenționat de la bugetul local. Taxa pe țeavă se calcula pe fiecare locuință, se ajungea de la 40 la 80 de lei/lună, chiar dacă țevile erau izolate. În prezent sunt debranșate 75% dinte locuințele din Făgăraș, iar nemulțumirile populației față de aceste taxe au determinat peste 700 de procese, aflate pe rolul instanței în prezent”, a precizat Valentin Clonț.

Societatea care asigură furnizarea apei calde și căldurii în sistem centralizat este Ecoterm, firmă care este în insolvență, iar administrația Făgărașului nu are niciun fel de beneficiu din această sumă.

Ecoterm era model național ca sistem de termoficare modern, modernizat în 1999, cu o tehnologie complet automatizată.

Alte articole:   11.07.2020 698 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, în România! 45 cazuri noi în județul Brașov!

 

 

 

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.