blog-logo

Protecția Consumatorului, la Primărie pentru că brașovenii nu au apă caldă și căldură

sorin susanu

Chiar dacă autoritățile locale au promis că vor începe să furnizeze agent termic în sistemul centralizat de la 1 noiembrie, acest lucru nu s-a întâmpla.

Din acest motiv, inspectorii de la Protecția Consumatorului au început verificările la Primăria Brașov, având în vedere și temperaturile scăzute de afară.

„Nu au până în acest moment niciun aviz legal de funcționare. În acest moment se încheie contracte,  dar nu au nicio bază legală, nu există autorizația de fucnționare. Mai mult, în noile contracte nu sunt prevăzute tarifele, ceea ce ar putea duce chiar la răspunderi penale. Ei pretind că vor oferi un serviciu pentru care nu au prezentat niciun cadru legal”, ne-a declarat comisar șef Sorin Susanu, șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului.

Reprezentanții Primăriei Brașov au încercat să se justifice că au depus la Autoritatea Națională de Reglementare a Serviciilor Comunale solicitarea de autorizare şi aviz, dar acest lucru nu înseamnă că şi vor desfăşura în curând o activitate şi, spun cei de la Protecţia Consumatorului, nu au voie să încheie cotnracte cu populaţia.

Alte articole:   Dezbatere publică: modificarea Regulamentului de bune practici privind măsuri concrete pentru controlul prafului şi emisiilor de pulberi din construcţii şi demolări

„Inclusiv asupra noului serviciu public de termoficare am anumite suspiciuni asupra legalităţii constituirii. Ei nu au prezentat un document, vorbesc despre o hotărâre de consiliu lcoal aporbată abia ieri. Iar situația de facto este clară: braşovenii nu au nici astăzi căldură şi e posibil ca lucrurile să mai dureze, după cum se desfăşoară lucrurile. Continuăm cercetările, dar din punctul meu de vedere este o chestiune anormală. Am fost singurul care din luna august am spus că se va ajunge aici şi am atras atenţia primarului şi Consiliului Local. Mai mult, am ridicat această problemă în colegiul prefectural şi am atras atenţia prefectului că se va ajunge în situaţia de astăzi. Chiar am fost acuzat că panichez lumea, ca să creez o stare de disconfort şi să ies eu în faţă… Din păcate, am avut dreptate”, a afirmat Susanu.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate