blog-logo

Alegeri prezidențiale Republica Moldova: „Am votat să fim ce am fost cândva, o Românie întreagă”

alegeri-moldova5Astăzi au loc alegeri prezidenţiale în Republica Moldova. Pentru cetăţenii moldoveni care se află pe teritoriul României sunt deschise 11 secții de votare, în Capitală şi în principalele oraşe.

Cetăţenii din Republica Moldova cu drept de vot, aflați în zona Braşovului, au putut să își aleagă președintele dintre cei nouă candidați în complexul studențesc Memorandumului, unde a fost amenajată o secție de votare cu sprijinul Prefecturii.

Secția s-a deschis la ora 7.00 dimineața, iar primii alegători nu au întârziat să apară. Președintele secției de votare a precizat că sunt așteptate câteva sute de persoane să voteze la Brașov, având în vedere numărul studenților care învață la Universitatea Transilvania. Pe de altă parte, în Brașov trăiesc foarte multe familii de cetățeni moldoveni, care au veniti în România pentru un trai mai bun.

Alte articole:   Peste 1 milion de luminițe vor fi aprinse în Brașov pe 30 noiembrie. Cum vor circula mijloacele de transport în comun ale RAT către centrul orașului?

CLICK pe poze pentru a se mări!

La un moment dat, la urne s-a prezentat un pluton de soldați din Republica Moldova, care participă la exerciţiul multinaţional „Scorpions Fury-16”, care se desfăşoara la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre „Getica” din Cincu. Comandantul plutonului ne-a spus că oamenii au cerut să voteze pentru că „sunt conștienți că fiecare vot contează”.

Aproximativ 1300 de militari din Canada, Germania, Republica Moldova și România participă la exercițiul militar.

„Prin votul pe care l-am dat astăzi venim cu grija pentru părinții noștri, care au rămas acolo, să trăiască într-o societatea mult mai liberă, mai democratică. Sperăm să eradicăm sărăcia și să ne aducem și noi aportul prin votul nostru pentru Republica Moldova”, ne-a declarat doctorul Valeriu Vrabie.

Alte articole:   Ministrul Muncii: Pensiile din decembrie nu vor întârzia, iar în ianuarie plata va fi decalată o zi-două

O tânără mămică, Raisa, a venit să voteze însoțită de cei doi copilași. „Am venit să votez pentru apropierea europeană și să ne curățăm creierul de prea multă Rusie. Îmi doresc ca tineretul să se trezească și să vadă lucrurile așa cum sunt. Suntem pe două fronturi: Pro Europa – Pro Rusia. Eu nădăjduiesc că va câștiga Europa și România, să fim împreună odată și odată. Să fim ce am fost cândva, o Românie întreagă”.

„Am venit să votăm pentru binele țării, pentru viitorul copiilor noştri. De aceea am plecat din țară, pentru un viitor mai bun și sperăm să fie mai bine să putem să ne întoarcem. Am votat penru cei rămași acolo: rude, părinți”, ne-a spus doi soți, staibliți în Brașov, care au venit însoțiți de fiica adolescentă.

Alte articole:   Două zile libere în plus, de Crăciun și Revelion


În cursa pentru alegerile prezidenţiale din Republica Moldova sunt 9 candidaţi.

Dacă, în urma scrutinului de duminică, niciunul nu va acumula mai mult de 50% din sufragii, pe 13 noiembrie se va desfăşura al doilea tur  în care se vor înfrunta primii doi clasaţi.

La Braşov a fost organizată  o secţie de votare la Casa de Cultură a Studenților (cantina), str. Memorandumului, nr. 39. Prefectura Braşov a pus la dispoziţie un calculator, pentru centralizarea şi transmiterea datlor, iar Poliţia şi jandarmii asigura securitatea în zonă.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.