blog-logo

ALDE critică Guvernul PNL – Cioloş: „birocraţi internaţionali incompetenţi şi vânduţi multinaţionalelor.

alde-brasovALDE Brasov a lansat o interesanta  supriza intre candidaturile la Parlament. Pe lista de deputati candideaza Ioan Ghise un  experimentat  politician brasovean. Spune că a fost, este si rămâne liberal.

Ioan Ghise spune că este candidat la Camera Deputaților pentru a sustine obiectivul politic national  pentru care militez de cativa ani: „Cresterea accelerata a salariilor si pensiilor”.

„Programul economic al ALDE creaza premisele unei cresteri economice de peste 5 % anual  care sa asigure banii necesari pentru cresterea  salariilor si pensiilor. Cetatenii romani au cele mai mici salarii din UE, dar preturile la noi sunt  la fel de mari sau chiar mai mari decat in tarile europene dezvoltate economic. Cresterea bunastarii cetatenilor trebuie sa fie principalul scop al politicilor publice”, spune Ghișe.

Pentru atingerea unui asemenea deziderat, consideră acesta, este necesar ca ALDE impreuna cu PSD sa realizeze o majoritate parlamentara.

„Miza alegerilor din 11 decembrie este clara. Exista doua mari vointe politice. 1 – Varianta Ciolos premier sustinut de PNL si USR. Ar fi bine ca cetatenii sa stie ca aceasta optiune inseamna a alege pentru inghetarea salariilor si pensiilor si subordonarea tarii interesului multinationalelor si scopurilor marilor puteri. Asta a demonstrat  in ultimul an Guvernul Ciolos de “ tehnocrati”  vopsiti, de fapt birocrati internationali incompetenti si vanduti multinationalelor. Varianta aliantei PSD+ALDE este o continuare fireasca si benefica a guvernarii Tariceanu si a proiectului USL, care au readus speranta romanilor intr-o viata mai buna. Guvernul Tariceanu a dublat pensiile si salariile. Guvernul USL a reparat nenorocirilor produse de clica PDL, astazi deghizata in PNL, in complicitate cu Basescu. Bunastarea  poate sa vina  doar bazata pe crestere economica, iar proiectul economic al ALDE «Romania a 7-a putere economica a Europei» ne arata calea de urmat. Aceasta este marea miza a alegerilor parlamentare ce urmeaza“, a concluzionat Ghişe.

 

Alte articole:   Profesorii nevaccinați ar putea preda doar online. Cîmpeanu: Există presiune din partea părinților

Istoricul Marius Oprea a criticat Guvernul Cioloș și tehnocrații care îl compun, pe care i-a acuzat că sunt vânduți intereselor străine, nu ale românilor.

Laura Bratosin a precizat că se va concentra pe proiectele care îi vor convinge pe romnii plecaţi în străinătate să revină acasă.

„Toți politicienii vorbesc de efectele negative al migrației, dar nimeni nu vne cu măsuri concrete. ALDE are soluții împotriva acestui fenomen, pe cae le-a prezentat în prgramul de guvernare. În acest sens, dorim înființarea Ministerului pentru Repatriere. Românii care au părăsit țara nu se vor reîntoarce convinși de o propagandă patriotardă, ci de oferirea unor perspective concrete privind deschiderea unei afaceri sau găsirea unui loc de muncă avantajos”, spune Laura Bratosin, candidatul ALDE Brașov la Senat.
În acest sens, ALDE susține introducerea în grila privind „Ajutorul de stat” a unui punctaj suplimentar acordat investitorilor care se repatriază sau asigură locuri de muncă celor care se reîntorc.
De asemenea, o altă măsură este scutirea de impozit pe salariu pe o perioadă de cinci ani pentru românii repatriați, indiferent de specificul locului de muncă și scutirea de impozit pe profit pentru o perioadă de cinci ani firmelor deținute de repatriați
Distribuie dacă îți place!
  1. Zic cei propusi pe lista… un ciolan care a distrus sportul din codlea pentru a juca fotbal cu „bajetii” lui, unde irosea un miliard de lei vechi anual, o pustoaica care nici examene nu e in stare sa le ia, un ghise dragut si apoi un aristotel care tot apare si dispare la fiecare dosar.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate