Cum se vinde moartea la tarabă, sub ochii polițiștilor, ai inspectorilor de la serviciul piețe…

Foto: dinbrasov.blogspot.ro/

Foto: dinbrasov.blogspot.ro/

Poate este un fapt mărunt, cotidian, banal. O bătrânică este batjocorită de un florar într-una dintre piețele agroalimentare din Brașov. Venise să cumpere o coroană cu flori, pentru că-i murise cineva apropiat.

Urmează un dialog al absurdului, al mojiciei, un dialog permis de situația în care autoritățile locale au creat și aprobat regulamente și plătesc oameni din bani publici să fie respectate și aplicate. Știți treaba aia din regulamentul de fucnționare a piețelor din municipiul Brașov, cu faptul că toți comericanții trebuie „să afișeze corespunzător prețurile pentru produsele expuse la vânzare”? Ați văzut așa ceva aplicat la tarabele florarilor? Nu! Iar acest lucru nu contează că vânmzătorul respectiv are culoarea pielii mai albă sau mai închisă la culoare.

 • Bunicuţa: Dar cât costă o coroană?
 • Florarul: Pentru tine, mamaie, zece lei…
 • Bunicuţa: Da, dar nu are panglică, trebuie să punem panglică, să scriem acolo să o ierte Dumnezeu…
 • Florarul: Punem mamaie…  Şi se apucă imediat de lucru

După cel mult zece minute, coroana este gata:

 • Florarul: 60 de lei, mamaie, cu totul!
 • Bunicuţa: Păi nu ai zis că e zece lei?
 • Florarul: Păi da, dar panglica costă, 15 lei metrul, că am pus d’asta lată. Am pus trei metri, pe urmă scrisul (cel mult 15 cuvinte scrise cu marker-ul, pe o banală bandă din hârtie – n.a.)
 • Bunicuța, stupefiată: Cum să coste, oameni buni, panglica mai mult decât coroana cu flori? Chiar așa ne furați, pe față? Și dă să plece
 • Forarul, după ea: Mamaie, nu pleci nicăieri, mie îmi dai banii pe panglică, fir-ai a Dracului…
 • Bunicuța: Nu dau nimic!
Alte articole:   În următoarele zile vor începe etapele de dezinsecție, deparazitare și deratizare a domeniului public

Până la urmă afacerea se închide la 50 de lei, iar în timp ce bunicuța se îndepărta, florarul aruncă după ea, spre satisfacția celor din clan cu el: „Moartea îi caută acasă, iar toți boșorogii umblă pe străzi, că nu ai loc de ei…”.

No, acum ne întrebăm și noi ce fac polițiștii locali, cei de pe la economic, inspectorii Primăriei Brașov, că de oamenii plătiți de la Serviciului Administrare Piețe Publice (SPAP), nicio nădejde. Ei știu să încaseze doar salarii, cum ar fi directorul SPAP, Cristian Doru Vasile, care și soția angajată în același „sistem”. Amândoi au un venit lunar de la SPAP de 3651,91 lei, conform declaraţiei de avere.

Dacă acest domn Vasile ar încerca să mişte un deget să-şi merite salariul, poate că ar exista preţuri expuse şi la raionul de flori, coroane, jerbe, iar braşovenii nu ar mai fi batjocoriţi de nişte nemernici fără scrupule, aflaţi, poate, sub protecţia celor care ar trebui să aplice normele legale…

 

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
 1. bun articolul, ….daca si politia s-ar misca mai cu talent pentru cati bani se dau de la buget pentru salariile lor, atunci tiganimea asta nu ar mai fi atit de obraznica si pusa pe jaf

  Reply
 2. Ma bucur ca totuși cineva a observat acești indivizi! !!!ROG AUTORITĂȚILE DIN BRAȘOV. … (DACĂ EXISTA???)….SA I-A MĂSURI! !!!ACEEAȘI PROBLEMA AM AVUT ȘI EU CU UNUL DIN INDIVIZI! !!!

  Reply
 3. Tot acești onesti cinstiti comercianți din piețe (in opinia mea bișnițari) piața Steagu duminica dimineața ies cu copilul in cărucior,la cumpărături.(mergem la piața sa vadă si cei mici ca azi maine ne vine totul acasă comandând online sa fim in trend cu lumea)Ne oprim la o distinsa taraba domnul patron vorbea la telefon stam așteptam nici o reacție,îmi iau tupeu si încep sa ma servesc.Intre timp patronul lasă discuția telefonică si ma amenință pe un ton de parca as fii intrat prin efracție la el pe moșie ca marfa nu este pe alese.Asa ca am lăsat capul jos fiind cu copilul am plecat de la fata locului el bolborosind in continuare injurii si tot ce se nimerea la gura.Numai spun de bon fiscal la piața un vis frumos.

  Reply
 4. Exact acest soc l-am avut si eu sambata dimineata! 40 lei coroana si 60 lei panglica si scrisul! Cand am zis ca nu este posibil asa ceva, doamna mi-a zis ca nu imi baga mana in buzunar, daca vreau sa asa bine, daca nu iarasi bine!

  Reply
 5. Lăbarilor. Nu stiţi ce e aia piaţă!

  Reply
 6. Daca te pune dracu sa treci pe langa o taraba din piata Astra sa arunci o privire si sa nu cumperi iti auzi niste vorbe de nu mai calci in piata cu anii, cazul meu. Vorbele nu ar fi o problema ca la injuraturi toti suntem campioni si oricand se gasesc doua serve sa le tragem peste bot bisnitarilor din piata si tiganilor de la flori, dar nici aia nu e smecherie sa te duci zilnic sa te certi cu gunoaiele alea si sa dai si bani pe produse. In concluzie am ani buni de cand nu mai cumpar din piata Astra. Traiasca supermarketul! Bun articolul, parol.

  Reply
 7. Foarte corect reportajul.Acelasi lucru l-am patit si eu si m-am certat cu ei. Oare de bonuri fiscale nu i intreaba nimeni??? Preturile afisate unde sunt???? Autoritatile sunt legate la ochi????S au ei cand isi cumpara coroanele le cumpara cu 10 lei???

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.