Promisiunile PSD pentru pensionari, în mandatul 2016 – 2020

marius-duncaPreședintele PSD Brașov, Marius Dunca, a prezentat astăzi, într-o conferință de presă, ce măsuri sunt prevăzute în programul de guvernare al social-democraților pentru creșterea nivelului de trai al pensionarilor.

Astfel, spune Dunca, PSD vrea să nu mai fie impozitate pensiile mai mici de 2.000 de lei, iar cei care au pensii mai mari vor fi impoyitate cu 10%. Mai mult, 90% dintre pensionari nu vor mai plăti niciun fel de impozite sau contribuţii, iar până în 2020 este prevăzută o creştere a punctului de pensie la 1.400, acum fiind de 871,7, iar pensionarii nu vor mai plăti contribuţii pentru sănătate. De asemenea, pensia minimă garantată, până în 2020, va ajunge la 640 de lei.

„În guvernarea precedentă am redat demnitatea pensionarilor şi tot ce a tăiat Guvernul Boc. Ca surse de finanţare, avem în vedere fonduri europene atrase 0,8% din PIB, înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii (din profitul şi dividendele companiilor de stat – 0,6% din PIB), alte tipuri de investiţii 1,3% din PIB, creşterea veniturilor populaţiei  2,7% PIB, creşterea gradului de colectare 0,3% din PIB, venituri suplimentare din impozit pe profit de la multinaţionale şi din redevenţe 0,3% din PIB. Vom avea în 2020 faţă de 2016 un supliment de 6% din PIB. La acest procent, se adaugă 3,7% din PIB, estimarea creşterii conomice dată de Comisia Naţională de Prognoză, fără a lua în calcul măsurile pe care le va lua guvernarea PSD. În ceea ce privește cheltuielile bugetare suplimentare, acestea vor fi de 8,8% din PIB. Practic, va exista un plus de 9,2 miliarde de lei”,a preciyat Dunca.

 

Alte articole:   VIDEO PSD Brașov: „Centrele de medicină primară sunt prioritatea noastră!”
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate