blog-logo

Tîrcă: „Am încredere că acasă vom juca alt handbal”

Tîrcă: „Am încredere că acasă vom juca alt handbal”

Antrenoarea echipei de handbal Corona Braşov, Mariana Tîrcă a declarat joi, într-o conferinţă de presă că are mare încredere că în ciuda înfrângerii la scor, 37-24 (17-14) cu SG BBM BIetigheim, din manşa tur din turul II al Cupei EHF, la meciul retur de sâmbătă, de la ora 19.00 din Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibaşi”, situaţia din teren va fi alta.

„Am mare încredere în fete pentru că au realizat şi ele că nu aceasta este diferenţa de valoare dintre noi şi echipa din Germania. Vom încerca şi vor încerca să joace la un potenţial cât  mai apropiat de valoarea pe care o au. Bietigheim este o echipă bine aşezată pe posturi. Dacă înainte de manşa tur, din ce le urmărisem chiar spuneam că postul de pivot este mai vulnerabil, văzând şi ultima lor achiziţie, un pivot de 1.92 nu mai pot spune acelaşi lucru, chiar şi-au completat echipa pe toate posturile. Cu toate acestea, sunt convinsă că acasă nu vom mai ceda lupta, fiind şi în faţa suporterilor, vom juca până la capăt”, a spus Mariana Tîrcă.

Antrenoarea Coronei a mai spus că principalul duşman al echipei, în acest moment, sunt accintările multiple care au apărut în echipă, iar cel mai descoperit post este cel de centru: „Nu avem ce să facem, trebuie să găsim soluţii. Am încredere că variantele pe care le vom găsi pentru postul de centru, de unde ne lipsesc Andreea Pricopi, Daniela Corban şi Carmen Cartaş, vor fi de aşa natură încât să nu se resimtă foarte tare nici o lipsă. Nu va fi uşor, dar trebuie să facem totul pentru a suplini orice lipsă. Cel mai puternic adversar al nostru sunt accidentările care apar, şi e normal ca la un lot restrîns să le simţi imediat. Totuşi, nu mă aşteptam la accidentări atît de serioase. Sper ca accidentarea Andreei să nu fie foarte gravă. Simt un mare regret, Andreea intrase într-o formă foarte bună şi altfel ar fi stat totul cu ea în teren. Trebuie să găsim soluţii, să căutăm jucătoare, pentru că pe teren lung, dacă ne uităm doar în propria grădină nu este bine, pentru că punem într-o parte dar descompletăm în alta şi nu e bine. Nu ştiu în acest moment ce soluţii vom avea, dar trebuie să analizăm şi acest aspect”.

Alte articole:   Valiza cu amintiri a Mariei Butum din satul Veneția de Sus

La rândul ei, portarul Denisa Dedu a declarat că ea şi colegele îşi doresc foarte tare ca în faţa propriilor suporteri, Corona să joace un handbal frumos care să placă celor prezenţi la sală.

„Din păcate, diferenţa este destul de mare, am pierdut la scor acolo dar sâmbătă ne dorim foarte tare să facem un joc bun şi să le putem oferi spectatorilor un handbal de calitate, iar la final vom vedea ce scor va fi înscris pe tabelă, în funcţie de ce se va întîmpla în teren. Au o echipă bună, drept dovadă şi scorul la care au câştigat meciul tur. Consider însă, că putem să evităm din greşelile pe care le-am făcut iar eu îmi doresc mult să ne batem de la egal la egal cu ele. Va fi un meci greu, dar acasă, cu publicul de partea noastră sunt sigură că vom avea alt elan şi putem să le ţinem piept altfel decît în maşa tur. Avem nevoie de un joc bun şi de un rezultat pe măsură, pentru că rezultatele pozitive îţi dau moral pe mai departe”, a spus portarul Coronei.

Manşa tur dintre Corona Braşov şi SG BBM Bietigheim se va disputa sâmbătă, 22 octombrie 2016, ora 19.00, în Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibaşi”. Preţul unui bilet este de 15 llei – tribuna I şi 10 lei – tribuna II.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.