blog-logo

La Râșnov copiii învaţă despre dezvoltarea durabilă după sistemul german

La Râșnov copiii învaţă despre dezvoltarea durabilă după sistemul german

Marţi, 18 octombrie 2016, a avut loc la Râşnov ceremonia de deschidere a Centrului de Educaţie Schubz România în prezenta autorităţilor locale, organizaţii ale societăţii civile, administraţia Parcului Naţional Piatra Craiului, companii locale, reprezentanţi ai şcolilor şi universităţilor partenere. De asemenea au fost prezenţi reprezentanţi ai conducerii Deutsche Bundesstiftung Umwelt (DBU) şi Schubz Germania.

SCHUBZ România este o inițiativă a Centrului SCHUBZ Lüneburg din Germania și a Asociației Mioritics din România, finanțat de DBU. Echipa Centrului SCHUBZ România este alcătuită din experţi în domeniul educației ecologice, științelor naturii și al managementului de proiect, motivaţi să lucreze cu copiii şi tinerii pentru a sprijini o schimbare de atitudine şi comportament în societate.

Alte articole:   Klaus Iohannis, prezent la Forumul Orașelor Verzi, în septembrie, la Brașov

SCHUBZ aduce în România metodele educaţionale interactive şi experienţiale dezvoltate şi testate în Germania şi în alte tări în care contactul cu natura este o parte esenţială a educaţiei pentru toate vârstele (ex.: explorare şi cunoaştere prin sinestezia simţurilor, laboratoare experimentale pentru înţelegerea proceselor naturale şi a celor economice, observaţii dirijate pe teren în cadrul potecilor educaţionale, lecţii deschise desfăşurate în natură, folosirea grădinilor ca material didactic şi spaţiu de învăţare). De asemenea Centrul oferă şi un spaţiu de învăţare prin stagii de practică pentru studenţi şi seminarii de formare în domeniul educaţiei pentru mediu.

„Pentru anul viitor dorim continuarea acestui program, împreună cu partenerii noștri, iar administrația locală se va implica în proiectul de anul viitor. Acest centru face parte din strategia noastră de dezvoltare la nivelul Râșnovului, a precizat Liviu Butnariu, primarul interimar al Râșnovului.

Președintele Asociației Mioritics, Mihai Dragomir, a precizat că „este un centru educațional pilot în România, dar care funcționează de mulți ani în Germania, unde peste 13.000 de copii beneficiază de acest program. Este un moment zero pentru noi, chiar dacă proiectul a demarat anul trecut, pentru că s-au testat programe educaționale din Germania, iar de acum sunt disponibile pentru copiii din întreg județul Brașov”.

Alte articole:   Cât lemn se fură din pădurile din România? Răspunsul ministrului Mediului

În acest context, profesorii din judetul Brașov sunt invitați vineri, 21 octombrie 2016, la simpozionul „Educație pentru dezvoltare durabilă” în corpul K al Universității Transilvania din Brașov, str. N. Bălcescu nr 52. Simpozionul este organizat de Centrul educațional SCHUBZ Râșnov împreună cu Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității Transilvania din Brașov.

De asemenea, părinţii si copiii sunt invitaţi sâmbătă, 22 octombrie 2016, orele 11-16, la Ziua Porţilor Deschise la Centrul de Educaţie SCHUBZ România (strada I.L Caragiale nr. 7 Râşnov). În cadrul evenimentului vor fi organizate prezentări interactive ale programelor educative dezvoltate de Centru: Ateliere interactive, Pădure, Energie, Apă, Păsări, Pâine tradiţională, Plante aromatice.

Distribuie dacă îți place!
  1. Suntem lamuriti cu afacerile si proiectele dubioase ale Asociatiei Mioritics, sper sa fie prevazatori nemtii, ca altfel isi iau teapa…romaneasca.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.