Legea terenului pentru Aeroport a fost adoptată de Parlament!

plan_harta_aeroport_1Legea privind aeroportul a fost adoptată cu unanimitate de voturi. La vor a fost prezent și președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea. Legea privind terenul Aeroportului a fost adoptată cu 233 voturi pentru.

“Cu siguranță, adoptarea acestui  act normativ deblochează principala problemă care a stat în calea realizării celui mai important proiect de infrastructură de până acum, pentru  întreaga comunitate a județului Brașov. Mulțumesc tuturor reprezentanților politici din Brașov, care au conștientizat că acest proiect este capital pentru dezvoltarea noastră economică, socială și culturală. Dezvoltarea acestui proiect strategic va avea un impact pozitiv nu numai pentru Brașov, ci şi pentru întreaga regiune”, a declarat prefectul Braşovului, Ciprian Băncilă.

„Sunt foarte fericit că eforturile conjugate ale instituțiilor administrației publice brașovene – Consiliul Județean, Primăria Brașov, Instituția Prefectului, și implicarea tuturor parlamentarilor în deblocarea celui mai important proiect al județului Brașov au dat roadele scontate. De acum înainte putem stabili modul în care vom continua proiectul din punctul de vedere al montajului tehnico-economic, putem trece la reluarea procedurilor de licitație pentru lucrările la căile de rulare și construirea turnului de control, putem discuta concret cu potențialii investitori despre operarea viitorului aeroport”, a spus președintele CJ Brașov, Adrian Veştea.

„Prin acest vot parlamentarii PNL de Brașov au dus la bun sfârșit demersul de a clarifica situația juridică a terenului pe care s-a construit pista și se vor construi căile de rulare, turnul de control și aerogara. Ne uităm cu încredere către autoritățile publice locale care au arătat că vor relua activitățile de realizare a aeroportului în 2017!”, a precizat deputatul PNL Gabriel Andronache.

„Camera Deputatilor, in calitate de camera decizionala, a adoptat proiectul de lege care clarifica situația juridică a terenului pe care s-a construit pista aeroportului Ghimbav-Brasov. Este un vot important, cu un rol decizional pentru dezvoltarea judetului Brasov, care are astfel sansa sa devina o destinatie si mai atractiva pentru investitori. Salut participarea domnilor Adrian Vestea, presedintele Consiliului Judetean Brasov, si a domnului Ciprian Bancila, prefectul judetului Brasov, la votul final. Imi exprim speranta ca autoritatile locale vor identifica sursele de finantare pentru finalizarea investitiei si am convingerea ca Aeroportul International Brasov poate deveni o alternativa pentru Aeroportul Henri Coanda din Otopeni, care tinde sa devina supraaglomerat…”, spune deputatul PNL Maria Grecea

vestea-andronache-si-grecea

„Aceasta este normalitatea şi responsabilitatea în politică. Proiectul de lege a reintrat în circuitul legislativ în urmă cu câteva săptămâni. Pentru că venea să ajute la construcţia aeroportului,  parlamentarii braşoveni şi-au unit forţele pentru a obţine voturi în favoarea actului normativ. Sunt create din nou condiţiile pentru continuarea lucrărilor, sperăm într-o finalizare rapidă. Ne bucurăm că ne-am ţinut de cuvânt, în folosul cetăţenilor”, ne-a declarat Viorel Chiriac, senator PSD.

Următorul pas este ca Legea să fie promulgată de președintele Klaus Johannis și publicată în Monitorul Oficial.

Alte articole:   Înălţarea Domnului, ziua în care se petrece ca la Paşte
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
  1. BreakingNews:Acum citeva minute a aterizat primul avion

    Reply
  2. a spalat Cancescu multe milioane cu aeroportul, acuma continuati voi, felicitari!

    Reply
  3. manevre sau nu important e sa se faca aeroportul. ca face unul sau altul magarii la un moment dat vine DNA si la comanda ii arde unul cate unul pe aia care au incarcat nota de plata.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.