Gratuitate pentru elevi la transportul în comun pe ruta Săcele – Brașov

foto: arhiva

foto: arhiva

Din octombrie, elevii din școlile din municipiul Săcele, de la clasele 0 – 12, au gratuitate la transportul în comun pe ruta Săcele Brașov.

„Elevii trebuie să aibă zero absențe nemotivate și o distanță mai mare de două stații până la școală. Sunt deja 586 de cereri depuse până la această oră. Directorii de școli trimit situațiile la Primărie, se verifică și se dau la Regia de transport în comun”, a explicat primarul municipiului Săcele, Virgil Popa. Tichetele lunare gratuite pentru elevi vor fi distribuite prin şcoli

Edilul a precizat că s-au păstrat gratuitățile pentru studenți – de 50% și pentru pensionari, care până la 700 de lei primesc 16 bilete gratuite, dar de la 1 ianuarie 2017 toţi pensionarii vor avea 50% reducere. 85.000 de lei pe lună, este impactul bugetar cu aceste subvenții la transportul în comun.

S-au reluat cursele de noapte din Săcele

Primarul municipiului Săcele a mai menționat că, din acestă vară, s-au reluat cursele de noapte. Între orele 23.00 şi 5.00, un autobuz circulă pe traseul Săcele-Brașov, din oră în oră.

În acest moment, sunt 14 autobuze în parcul regiei de transport săcelene, cel mai vechi fiind din 1970. În acest an se vor achiziţiona alte două autobuze, second-hand, produse după 2000, cu motoare Euro 3, pentru care s-au alocat 30.000 de euro.

Alte articole:   Se redeschid sălile de fitness. Măsurile care trebuie respectate

Referitor la transportul metropolitan, în 2019 este programat să intre și Săcele în acest sistem. În acest moment, o călătorie costă 2,5 lei, dar Primăria subvenţionează 0,5 lei din preț, iar săcelenii plătesc doar 2 lei/călătorie.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.