Dunca: A trecut de Senat anularea celor 102 taxe

marius-duncaPreședintele PSD Brașov, Marius Dunca, a anunțat că a fost aprobat în Senat proiectul de lege inițiat de social-democrați,  pentru eliminarea a 102 taxe, modificare care ar intra în vigoare de la 1 ianuarie 2017.

De asemenea, acesta a adăugat că, în programul de guvernare al PSD, se are în vedere creșterea veniturilor populației, în acest sens salariul lunar minim pe economie urmând să fie de la 1 ianuarie 2017 de 1.400 de lei brut, iar până în 2020 să ajungă  1750 de lei brut, ceea ce înseamnă o creștere de 40%.

„În Guvernarea PSD am ajuns cu salariul minim de la 750 la 1.250 de lei, chiar dacă au fost tot felul de critici la adresa noastră,  că de ce creștem salaiul minim pe economie, să îl inem la un plafon jos, ca să atragem investitorii. În schimb, țările din jur le-au majorat, motiv pentru care ne-au plecat tinerii, medicii, oamenii din construcții, resursa umană. A fost un efect de bumerang. Impactul bugetar la nivel național este de 89,2 miliarde de lei, 8,8% din PIB, pentru tot pachetul gândit de PSD în porgramul de guvernare. Trebuie ca lumea să înțeleagă că dacă crești salariul minim pe economie, crește consumul, calitatea muncii și productivitatea”, a precizat Dunca.

Faptul că Guvernul PSD a luat deciziile corecte, mai spune acesta, este demonstrat și de faptul că scutirea de impozit pe profitul reinvestit a fost benefică, deși și pentru aceasta au existat critici, dar „toate analizaele ulterioare au arătat că banii au venit la bugetul statului, iar impacul a fost pozitiv asupra economiei și au dus la o creștere economică”.

Alte articole:   Primarul din Sânpetru, test pozitiv la infecția cu coronavirus
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
  1. Psd e un partid care vrea sa ingroape si ce a mai ramas din tara asta. Cata demagogie cu cele 100 plus 2 taxe eliminate. Multe din ele erau deja scoase. Miza este sa aserveasca prin scoaterea taxei radiotv TVR si radioul national care vor deveni trompetele lui Dragnea dupa ce psd va castiga relaxat alegerile. Asta pentru ca pnl a ajuns sub figuranta aia de Gorghiu o mortaciune de partid. Epoca Iliescu o sa para o studentie pe langa epoca Dragnea. Restul partidelor sunt niste …resturi.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate