Luminiţa Coşcodat s-a prezentat sâmbătă noaptea la Maternitatea din Făgăraş unde a dat naştere unui copil. Asistenta i-a spus că are un băiat sănătos, dar a doua când mama a primit în salon bebeluşul a descoperit că era de fapt fetiţa. Părinţii nu ştiu acum ce să mai creadă şi se tem ca nu cumva copiii să fi fost încurcaţi. Ori că copilul meu e mort, ori că copilul meu e la altcineva. De ce să-l fi dat la altcineva? Nu ştiu! Asta să răspundă ea!”, a declarat tatăl copiilor pentru ProTV.

Alte articole:   Cartea de identitate electronică nu e obligatorie, dar nu se poate călători în străinătate fără ea

Conducerea unităţii medicale susţine că a fost vorba doar de o greşeală scriptică şi nu se pune problema ca familia să fi primit un alt copil. În plus asistenta şi-a recunoscut greşeala, iar spitalul s-a oferit să facă toate testele necesare pentru a-i linişti pe părinţi.

„Este vorba despre o greşeală pur scriptică. Ne asumăm vina în totalitate. Nu se pune problema de o încurcătură între copii deoarece în acea zi s-au născut doar două fete, iar restul bebeluşilor născuţi în zilele precedente erau deja cu mamele lor în saloanele de roomingin. Fetiţa şi mama se simt bine, femeia este chiar echilibrată, am discutat cu ea, însă tatăl a fost puţin mai recalcitrant. Ne-am oferit să prelevăm probe de sânge pentru a stabili paternitatea şi să facem analizele pe cheltuiala noastră însă tatăl a refuzat, fapt care ni s-a părut puţin suspect. Părinţii nu au depus nicio plângere scrisă, dar noi am demarat o anchetă internă. Aşteptăm motivarea scrisă de la asistenta care a greşit şi vom lua măsurile ce se impun“, a declarat pentru Adevărul Elena Beldesc, director medical la Spitalul Municipal Făgăraş.

Alte articole:   Sprijin financiar pentru săcelenii care se căsătoresc. Ce condiții trebuie să îndeplinească