Explicațiile lui Andronache referitoare la absența liberalilor de la Legea privind terenul Aeroportului

gabriel-andronacheDeputatul PNL Gabriel Andronache a  „detaliat” astăzi ce s-a întâmplat astăzi în Camera Deputaților, când nu s-a votat Legea referitoare la terenul Aeroportului de la Brașov.

După un maraton de șase săptămâni, reglementarea privind Aeroportul Brașov.

„Soluția juridică este una acceptată și de către guvern, iar în punctul de vedere al Ministerului Justiţiei se precizează că, în prezent, acel teren este în proprietatea publică a județului Brașov și în administrarea Consiliului Judeţean Brașov, adică nu a ieșit niciodată din proprietatea județului Brașov. Așteptăm votul final la lege şi sperăm să nu fie niciun fel de suprize săptămâna viitoare”, a declarat Andronache.

Acesta susţine că, marți, în Camera Deputaților, PSD a creat o diversiune introducând intempestiv pe ordinea de zi moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției. El sune că niciodată până acum o moțiune simplă nu a fost discutată a doua zi după depunere, iar majoritatea controlată de PSD a modificat programul şedinţei, iar absența liberalilor a fost una justificată.

Iată argumentele aduse de Andronache referitor la situația care a amânat votarea legii pentru aeroport

  • 1. Proverbul românesc „hoțul strigă hoții” este perfect aplicabil comportamentului PSD de marți, 11 Octombrie 2016;
  • 2. Parafrazând, putem afirma că PSD strigă hoții către alții, deși este principalul vinovat de bulversarea programului Camerei Deputaților și introducerea unei moțiuni neconforme;
  • 3. După o activitate parlamentară intensă, de 6 săptămâni, parlamentarii de Brașov reușiseră să aducă la votul final legea care soluționează situația juridică a terenului pe care se construiește aeroportul;
  • 4. Acest efort a fost temporar zădărnicit de malversațiunea PSD, care, intempestiv, în ședința de luni după-amiază, a anunțat introducerea unei moțiuni simple împotriva Ministrului Justiției (document atașat) Contrar uzanțelor parlamentare a forțat discutarea moțiunii în ziua de marți deși, în general, aceste moțiuni se discută săptămâna următoare. În acest scop majoritatea parlamentară a modificat programul Camerei Deputaților, intercalând sedinței obișnuite, o perioadă de dezbatere a moțiunii. Intercalarea a avut scopul de a permite deputaților PSD să plece din sală pentru a face imposibil votul final.
  • 5. Despre conținutul moțiunii s-a vorbit foarte puțin. PNL NU PUTEA să participe la dezbaterea unei moțiuni care, în fapt, nu a existat. Afirmația este corectă pentru că moțiunea era un set de 8 întrebări. Este evident că liderii PSD au încurcat borcanele. În loc de moțiune o invitaseră pe d-na ministru la sesiunea de întrebări și interpelări.
  • 6. Articolul 186 din Regulamentul Camerei Deputaților arată că moțiunea simplă trebuie să vizeze o problemă importantă de politică internă sau externă. Ne-am uitat in conținutul așa-zisei moțiuni și nu am identificat problema avută în vedere de inițiatori. Doar un set de întrebări despre afirmații ale d-nei Ministru. Pe cale de consecință PNL nu a participat și nici nu ar fi putut să participe la o moțiune care nu exista din punct de vedere regulamentar;
  • 7. Dacă moțiune nu a fost, atunci ce a fost acțiunea PSD, de marți? A fost un simplu gest de imagine, o acțiune de demagogie politică, marca PSD!
Alte articole:   Concluziile autopsiei în cazul celor doi bebeluși din Apața
Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.