blog-logo

Apă caldă şi căldură de la 1 noiembrie. Tarifele rămân neschimbate

sedinta-termoficare-brasovAutorităţile locale susţin că data de 1 noiembrie este data de la care sistemul centralizat de termoficare ar putea să intre în funcțiune. Termenul a fost confirmat de către reprezentanții tuturor grupurilor politice din Consiliul Local Braşov.
Viceprimarul Mihai Costel și consilierii locali Adrian Oprică, Lucian Pătraşcu şi Marius Bunghiuz au prezentat joi care sunt etapele necesare pentru ca noul serviciu înfiinţat în cadrul Primăriei să devină funcţional.

Astfel, ieri, la AGA Tetkron, consilierii  locali au hotărât stingerea datoriilor pe care societatea le avea către furnizori, în special către Bepco SRL şi Engie – furnizorul de gaz. În acest sens, a fost majorat capitalul social cu 18,5 milioane de lei

adrian-oprica„Datoriile sunt acumulate în anul 2015, când societatea avea contract valabil de delegare de gestiune cu Primăria Braşov şi ţinând cont că acţionarii au luat decizia reorganizării societăţii, este normal să fie achitate aceste datorii”, a precizat consilierul local Adrian Oprică.

Alte articole:   Cutremur în România, duminică, la ora 13,03

Engie a transmis o adresă prin care ne spunea că noul serviciu de termoficare nu îşi va putea începe activitatea atâta timp cât sunt înregistrate datorii vechi. Astfel, s-a mărit capitalul social, ca să se acopere datoriile către furnizori.

La rândul său, viceprimarul Mihai Costel a anunţat că, de astăzi, se va demara procedura de angajare de personal pentru noul serviciu, iar pe 25 octombrie va fi concursul public pentru angajarea directorului.

„Vom detaşa o parte din personalul tehnic de la Tetkron la noul serviciu, care este necesar pentru revizia instalaţiilor şi a centralelor termice. Societatea Tetkron poate să presteze în continuare revizii tehnice şi mentenanţă, ţinând cont că noul serviciu va avea numai 71 de angajaţi. Trebuie să folosim toate instrumentele legale posibile pentru ca serviciul de termoficare să poată funcţiona de la 1 noiembrie”, a precizat viceprimarul.

Decizia de transfer de personal s-a realizat pentru a scurta competarea organigramei noului serviciu public, altfel angajarea de personal ar fi durat două luni.

Alte articole:   Educație Juridică Brașov - Comisia Europeană prezintă o nouă strategie de combatere a traficului de persoane

Primii care primesc căldură, cei din blocurile racordate la centralele termice

Mihai Costel a anunțat că de serviciile noului serviciu de termoficare vor beneficia braşovenii care locuiesc în blocurile racordate la centralele care aoarţin municipalităţii, iar „pentru partea de energie termică care nu se va putea produce cu sistemele proprii se va face procedură legală pentru achiziţia de agent termic”. Cu alte cuvinte, tot de la Bepco, având în vedere faptul că acesta este singurul producător de energie termică din Brașov.

costel mihai„În şedinţa viitoare a Consiliului Local vor fi stabilite şi tarifele pentru serviciul public local, care vor rămâne la nivelul actual, dar procedura este necesară fiindcă nu mai este aceeaşi entitate. Toate aceste decizii sunt necesare, pentru depuberea dosarului de licenţiere a noului serviciu, documente care pot fi depuse în cel mult 90 de zile de la data când ANRSC va acorda licenţa noului serviciu, decizie care urmează să se ia până la jumătatea acestei luni”, sus’ine viceprimarul.

Reprezentanţii Primăriei Braşov vor anunţa, la începutul săptămânii viitoare, care sunt paşii pentru încheierea noilor contracte şi convenţii cu noul Serviciu, cele încheiate cu Tetkron nemaifiind valabile.

Alte articole:   Incidența infectării cu coronavirus: 3,52 la mie în județ, 4,38 în Brașov. Comăna - 12,06

Noul Serviciu Public de Termoficare are un buget de 6,19 milioane de lei aprobat pentru funcţionarea în 2016.

Distribuie dacă îți place!
  1. Speram ca nu este o inselatorie pentru brasoveni inainte de Mos Nicolae asa cum s-a intamplat si atunci cand s-a incheiat ilegal contractul de furnizare a apei calde. Ar trebui sa ne explicati de ce trebuie sa platiti 18.5 mil lei din impozitele si taxele platite de noi. Este o noua escrocherie de tip Tetkron si Bepco ???

    Reply
  2. De ce trebuie sa platim aceste 18.5 milioane lei? Sunt cumva subventiile pentru a mentine angajati oameni pe posturi calde? Si pentru a mai castiga conducerea Bepco?

    Reply
  3. Suntem amendati din orice unghi de Politia locala ca sa stranga bani la buget, taxati abuziv pentru locurile de parcare, taxe peste taxe pentru ce? Sa dea la teparii aia 25 de milioane. Pai noi brasovenii nu prea suntem de acord sa platim pentru vreo 8000 de apartamente sa le fie lor bine la iarna. Cine are centrala nu primeste nimic. Daca vor caldura la comun sa plateasca cei 8000 de beneficiari aia 25 de milioane asa frumos la factura de caldura.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate