blog-logo

Profilul unui tehnopolitician

Profilul unui tehnopolitician

Conceptul de tehnopolitician se dorește a fi nu doar un hibrid formal obținut sub forma unei alipiri mecanice a celor două profiluri clasice de lider în comunitate, cel de politician și cel de tehnocrat, ci reprezintă o manifestare vie a angajamentului și responsabilității cu care ar trebui să fie înzestrat orice candidat la o funcție sau demnitate publică.

Prea mult și de prea mult timp s-a uzitat intens de pseudo-calități ale unor politicieni care au reușit să acapareze capital electoral prin declarații demagogice, promisiuni fără acoperire, diletantism, sofisme, populisme sau prin cancanuri și mondenități. Toate acestea în condițiile în care foarte mulți dintre ei nu sunt susținuți de realizări profesionale concrete, de competențe reale sau de contribuții palpabile la progresul și binele societății noastre.

Alte articole:   Centrul Cultural Reduta organizează - Primul atelier de confecționat mărțișoare tradiționale cu Baba Dochia

In schimb, tehnocrații au fost și sunt specialiști recunoscuți în domeniile lor de activitate dar nu reprezintă o soluție pe termen lung pentru că nu au legitimitatea pe carenu o poate conferi decât votul poporului. Ei, de fapt, reprezintă o soluție temporară, generată de un impas politic și sunt tributari unor inițiative mai mult sau mai puțin volatile, pe termen scurt, care au mai degrabă un rol de conservare și stabilizare a unei situații socio-economice la un moment istoric dat.

Mai mult, deseori, tehnocrații trebuie să facă față unui veritabil șantaj politic din partea partidelor parlamentare care urmăresc regenerarea și recuperarea cât mai rapidă a pozițiilor în competiția politică.

Alte articole:   Ministrul Cîmpeanu: Ștacheta „trebuie coborâtă inteligent” la examenele naționale din acest an

Tehnopoliticianul esteun expert într-un domeniu (tehnic, economic, social, cultural etc.), care îmbrățișează o ideologie politică doar ca vehicul al voinței sale de a transmite și aplica experiența și priceperea sa, de a o pune în slujba cetățenilor.

  • Gheorghe Gabriel Antohe
  • Primvicepresedinte PMP Braşov
Distribuie dacă îți place!
  1. Dvs spuneti chestii frumoase dar dupa alegeri veti putea sa le aplicati single?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate