blog-logo

Autorizarea noului serviciu de termoficare, în prima jumătate a acestei luni

costel-mihaiViceprimarul Costel Mihai, împreună cu consilierii locali Adrian Oprică (PNL) şi Lucian Pătraşcu (PSD), s-a întâlnit la Bucureşti cu secretarul de Stat al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Sirma Caraman, şi cu preşedintele Autorităţii Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC), Doru Ciocan, pentru a discuta problema termoficării la Braşov şi a găsi soluţii pentru grăbirea procedurilor pentru înfiinţarea noului serviciu de termoficare, astfel încât acesta să devină funcţional la începerea sezonului rece.

„Noi am depus documentaţia necesară licenţierii Serviciului Public Local de Termoficare Braşov, iar domnul Doru Ciocan, preşedintele ANRSC, ne-a asigurat că solicitarea noastră va fi analizată în prima şedinţă ANRSC, din prima jumătate a acestei luni. În paralel, de luni vom demara procedura de angajare a celor 71 de salariaţi care vor face parte din noul serviciu. Tot în cursul săptămânii viitoare vom invita preşedinţii asociaţiilor de proprietari pentru a demara procedurile de încheiere a convenţiilor juridice în vederea furnizării de agent termic”, a declarat viceprimarul Costel Mihai. Cel mai probabil, semnarea efectivă a contractelor va începe din 15 octombrie.

Potrivit reprezentantului Primăriei, pentru înfiinţarea noului serviciu, al cărui buget de funcţionare până la sfârşitul anului a fost deja aprobat de Consiliul Local, mai este necesară aprobarea de către forul deliberativ local a Regulamentului de Organizare şi Funcţionare a SPLT Braşov şi procedura de preluare a activelor Tetkron de către municipalitate şi respectiv de predare a acestora către noul serviciu.

Alte articole:   Hochei: Victorie în deplasare pentru Corona Braşov Wolves, în Erste Liga

În ce priveşte funcţionarea efectivă, municipalitatea va demara procedura de achiziţie publică a serviciului de mentenanţă a sistemului de termoficare, astfel încât funcţionarea instalaţiilor să poată fi asigurată până la ocuparea efectivă a posturilor din cadrul serviciului municipal.

„Facem tot posibilul pentru ca la începutul sezonului rece serviciul să fie funcţional. În condiţiile în care vom beneficia şi de sprijinul Consiliului Local, sper că reluarea furnizării de agent termic odată cu începerea sezonului rece (1 noiembrie, n.r.) va fi posibilă” a mai spus viceprimarul Costel Mihai.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate