blog-logo

Somon tartar cu avocado

somon-tartar-cu-avocado2Pentru că este duminică şi poate doriţi să vă desfătaţi cu un preparat mai deosebit, în această dimineaţă am pregătit un somon tartar cu avocado.

Ingredientele folosite sunt următoarele: 250 de grame de filé de somon fumé (eu am folosit fâşii de burta de somon afumat, care mi se pare mult mai gustoasă), o ceapă roşie de mărime medie, un fruct de avocado, zeama de la o lămâie, o legătură mică de mărar, sare, piper.

Primul lucru care trebuie să îl ştiţi este acela că avocado oxidează foarte rapid şi capătă o culoare neplăcută. Din acest motiv, trebuie să vă mişcaţi foarte repede în bucătărie, iar după ce aţi curăţat fructul de coajă să îl tocaţi cubuleţe rapid şi să îl puneţi într-un bol peste care turnaţi zeama de lămâie şi amestecaţi totul.

Alte articole:   INFORMARE

Înainte de această operaţiune, eu am tocat cubuleţe somonul (după ce am îndepărat pielea), ceapa roşie şi mărarul. Toate aceste ingrediente se amestecă apoi, se pune sarea şi piperul după gust şi în cel mult 15 minute aţi obţinut un preparat delicios şi sănătos.

Pentru servire, vă recomand să folosiţi pâinea prăjită, iar cui îi place să mânânce picant, câţiva fulgi de chilli presăraţi deasupra sau ardei iute tocat foarte fin fac să aveţi parte de o gustare pe cinste.

CLICK pe poze pentru a se mări!

Vă doresc poftă bună, nu înainte de a vă da un mic pont: spălaţi sâmburele de avocado, care seamănă cu un opu din lemn. Poate fi folosit ca un element inedit de decor!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.