blog-logo

Dezbatere: Modificarea Constitutiției pentru a defini familia drept uniunea dintre un bărbat şi o femeie

cuplu brasovÎn luna iulie, Curtea Constituţională a României a avizat, cu unanimitate de voturi, inițiativa constituțională care definește căsătoria ca uniunea dintre un bărbat și o femeie. CCR a constatat că inițiativa legislativă a cetățenilor, intitulată „Lege de revizuire a Constituției României”, îndeplinește condițiile prevăzute de art.150  și art.152 din Constituție.

Sunt peste 3 milioane de semnături adunate, care vor fi înaintate Parlamentului României, pentru introducerea în Constituție a unor clarificări privind familia. Demersul este explicat prin faptul că, în Constituție, există o mențiune care permite ambiguități și se solicită precizarea fermă că cei doi soți care compun o familie trebuie să fie un bărbat și o femeie.

Politicienii par de acord să rezolva această problemă.

Adrian Oprică, președintele organizației municipale PNL Brașov:

adrian-opricaFamilia este uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie  și este formată din mama, tatăl și copiii acestora. Din cele mai vechi timpuri, poporul român a moștenit și a cultivat un respect deosebit față de familie, numită și Biserica de acasă, având credința că aceasta este instituită și binecuvântată de Dumnezeu. Acest respect față de familie, s-a concretizat în grija pentru o viață în armonie şi fidelitate, ajutorarea reciprocă a soților, nașterea de copii şi creșterea lor cu responsabilitateToate aceste valori au rămas peste veacuri trăsături fundamentale ale societății românești. De aceea, Partidul Național Liberal, ca și partic cu o puternică orientare creștină, susține numai familia tradiţională.

Ca reprezentant al Partidului Național Liberal, subliniez faptul că, atât Constituția României (art. 48), cât şi Codul Civil (art. 258) reflectă realitatea că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe drepturile și îndatoririle părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor şi consideră că aceste acte normative trebuie respectate şi aplicate, iar nu diminuată importanța lor prin instituții noi, fără nicio tradiție, dar care pretind drepturile ce decurg din căsătorie”.

Niciun angajament internaţional al României nu obligă statul român să legifereze relațiile în afara familiei constituite prin căsătoria dintre un bărbat şi o femeie.

Mai mult, ca și consilier local, împreună cu dl. primar George Scripcaru și cu toți colegii din Consiliul Local Brașov am adoptat numeroase hotărâri de consiliu care privesc familia și mai ales acordarea de facilități adresate copiilor acestor familii. Mai mult, avem în vedere și în continuarea noi documente prin care să susținem dezvoltarea familiei tradiționale prin acordarea de sprijin pentru întemeierea ei, pentru acordarea de sprijin familiilor care au dispun de mijloacele necesare dezvoltării armonioase ale copiilor, sau de acordare de facilități familiilor care doresc să se stabilească la Brașov.

Susțin modificarea Constituției României în sensul consfințirii clare și fără echivoc că în România cea mai corectă definire a familiei este cea care, așa cum spune și definiția ei socială, reprezintă „uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie care este formată din mama, tatăl și copiii acestora”. Orice altă formă de definire în legislația românească nu poate decâțt încălca morala creștină și tradiția acestui popor. Fiecare dintre noi trebuie să păstrăm valorile și principiile tradiționale ale românilor și , ca și creștini, ale bisericii ortodoxe.

Maria Grecea, deputat PNL:

maria-greceaIn data de 15 septembrie, am avut o întâlnire cu dl. Dan Florea, reprezentantul Coaliției pentru familie, ocazie cu care am discutat aspecte privind modificarea art. 48 din Constituția României, în sensul redefinirii noțiunii familiei. Ca femeie, mamă și creștin-ortodox susțin acest demers. Consider că instituția familiei trebuie să fie ocrotită cu orice preț, pentru a se asigura dezvoltarea sănătoasă a societății. În prezent, Codul civil interzice căsătoria între persoane de același sex, precum și recunoașterea căsătoriilor dintre persoane de același sex încheiate în străinătate.

Radu Pușcariu, președinte ALDE Brașov:

radu puscariuEvident, initiativa este binevenita. Orice ambiguitate in materie trebuie eliminata in snsul acestei initiative, ]n sensul ]n care căsătoria este definită ca uniunea dintre un bărbat și o femeie.

 

Distribuie dacă îți place!
 1. O tara de inculti . Astea sunt preocuparile dobitocilor care ne conduc . Doamna Maria , Domnul Adrian , dati-mi voie sa va spun ca sunteti niste ratati. daca in secolul 21 , anul 2016 , creierul vostru de reprezentati ai poporului gaseste de cuviinta ca o asemenea porcarie sa fie subiect de interes public , inseamna ca poporul asta isi merita soarta . Mergeti dracului in Rusia fratilor sau in Corea de Nord si nu mai bagati laturile voastre pe gat acestui popor care incearca sa isi refaca cu greu legaturile cu vestul . Despre care familie traditionala vorbiti voi ? Sau sfanta? Aia care da subiecte sitirilor de la ora 5 in fiecare zi? familia aia care nu duce copii la scoala ? familia aia care dracuie isi bate copii ? Asta e familia pe care vreti sa o protejati ? Sa o protejati impotriva la ce? Nici voi nu sunteti capabili sa raspundeti . Ati citit vreun studiu pe aceasta problema de care va este asa teama? NU! dati din gura ca niste prosti . Simplu ca pe limba voastra : nu sunteti de acord cu casatoriile gay , NU va casatoriti cu un gay . In resti mergeti Dracu in Corea de Nord si lasati tara asta sa isi urmeze drumul pe care il are in fata . Ca demersul vostru copilaresc nu o sa se intample , va asigur eu 😉

  Reply
 2. Anonymus esti un sclav d ong de poponari, din fericire parerea ta pro poponari nu conteaza ! Mori de ciuda si lasa-neeeeee

  Reply
  • Mai vorbim cand va fi modificata Constitutia in sensul in care doresti tu . Pana atunci mergi la biserica si lasa-ne cu gandirea ta comunista. A venit timpul schimbari . Timpul in care gandacii ca tine vor disparea . Daca ai stii putina istorie , ai vedea ca limbrici ca tine au existat mereu , si intotdeauna au disparut cu ideologiile lor de rahat. Ca sa te mai enervez putin reiterez : NU VA FII NICIO MODIFICARE A CONSTITUTIEI IN ACEST SENS . TE ASIGUR EU .

   Reply
   • anonymus- soparla cu coada ascutita, nu ai NICIO SANSA de reproducere asexuata, esti purtatorul unui itifal mic mic….si ai ramas si cu frenulumul gros. Pentru tine este capat de linie. Ai auzit de vot democratic? Nu-ti place, muta-te, sau obtine tu majoritatea necesara.

    Reply
    • Traiesti in trecut Boris. Faci parte din grupa de oameni careia ii este frica de schimbare . Schimbarea se produce . Problema este pentru tine ca atunci cand va venii , te va distruge ca o tornada . NU poti sta in fata progresului , a tolerantei , a schimbari cu argumente vechi , irelevante si prost spuse. Te rog sa mai citesti si sa te documentezi . Altfel risti sa devii parte a celor invinsi in acesta lupta . Tine minte . Lupta care se da in lume acum nu tine de mine sau de tine . Tine de vechi , stricat , uzat, fara randament , dezbinator si nou, comuniune , acceptare , conlucrare , celebrarea a diversitatii. Ma rezum la acest comentariu pentru ca este evident ca numai limbajul ne pozitioneaza diametral opus in aceasta problema . Pune mana si citeste 😉

     Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate