blog-logo

Scurt metrajele care promoveaza Țara Bârsei vor fi proiectate în aer liber

Dragos DavidCele patru scurt metraje câștigătoare la concursul cu tema promovarea monumentelor și siturilor istorice din Țara Bârsei vor fi proiectate în două din cartierele municipiului Brașov. Materialele video realizate cu smartphone-urile de tineri amatori pot fi vizionate astazi, începând cu ora 19.00, in cartierul Avangarden 3, iar maine, la aceeași oră în carierul Noua, zona lacului.

„Activitatea face parte din proiecul cultural «Touch the screen & stART the future», co-finananțat de Administrația Fondului Cultural Național. Valoarea totală a proiectului este de 52,795.33 lei, din care 10,659.33 lei (20,19%) sunt co-finanțare proprie a Agenției Metropolitane Brașov, iar termenul de implementare a proiectului este 30 octombrie. Concursul a fost deschis publicului larg, cu vârsta cuprinsă între 14 și 25 de ani”, a susținut directorul general al Agenției Metropolitane Brașov, Dragoș David.

Alături de un juriu de specialiști în patrimoniul material cultural și al cinematografiei, un rol importantat în desemnarea filmelor de scurt metraj câștigătoare l-a avut în procent de 50% publicul. Până acum, s-au realizat proiecții în cartierul Tractorul, Răcădău și Piața Sfatului.

 “Realizarea proiecțiilor în cele cinci cartiere din municipiul Brașov, va contribui la o delocalizare a ofertei culturale existente în cartierele din municipiul Brașov. Scopul acestor activități este de a contribui la refacerea identității și a sentimentelor de apartenență, conectare și atașare față de localitățile din țara Bârsei, cât și la formarea gustului publicului pentru valori culturale reale”, a mai spus Dragoș David.

 

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Expoziția ,,CAN for BALKANS” realizată de Muzeul Județean de Istorie Brașov, a ajuns în Serbia

Leave a Reply

Your email address will not be published.